Trond Holm Johansen

Hva skjer…?

Blogg fra Trond: «Fra 2016 vil bl.a. sykehusene som driver renhold i eget regi «miste» en av sine fordeler. NHO Service ser naturligvis store muligheter for sine medlemsbedrifter, mens andre frykter at konkurranseutsettingen vil gå ut over både kvaliteten og arbeids- og pensjonsvilkår for de som jobber i staten.»

Publisert

Denne gangen vil jeg starte med å takke Renholdsnytt for en flott reportasje fra årets «Seminar for sykehusrenhold» i Tromsø. I tillegg har de lagt ut mange flotte bilder fra seminaret på renholdsnytt.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For en som ikke fikk anledning til å være tilstede gir reportasjen og bildene et godt bilde av hvordan deltakerne hadde det under seminaret. Det var nesten så jeg ble misunnelig på de som deltok. Samtidig glad for at arbeidet som var lagt ned i forkant ikke var forgjeves. Nå håper jeg at alt klaffer i forhold til neste års seminar i Trondheim, - jeg ønsker ikke å være fraværende en gang til!

Så har det skjedd, det som det har vært snakket om i mange år. Den «nye» regjeringen har varslet innføring av nøytral merverdiavgift i statsforvaltningen. Fra 2016 vil bl.a. sykehusene som driver renhold i eget regi «miste» en av sine fordeler. NHO Service ser naturligvis store muligheter for sine medlemsbedrifter, mens andre frykter at konkurranseutsettingen vil gå ut over både kvaliteten og arbeids- og pensjonsvilkår for de som jobber i staten. Uansett er det en spennende tid vi går i møte og det blir interessant å se hva som skjer om vel ett år.

Sykehusene i vår region er i ferd med å anskaffe et nytt FDVU-system. En omstendelig prosess hvor også renholdsplanlegging er en modul som inngår i systemene som tilbys. Ved noen sykehus er nettbrett tatt i bruk som en del av driften ved renholdsavdelingen og det er spennende å høre hvordan disse forenkler mange daglige arbeidsoppgaver. Dessverre har ikke alle leverandører kommet like langt med å ta i bruk nettbrettløsninger ennå. Både renhold og andre faggrupper på sykehusene ser en fremtid i å bruke nettbrett, og valg av leverandør til FDVU-system blir avgjørende for hvor avansert vi kan legge opp driften i fremtiden. Så igjen – hva skjer?

Det blir nok noen år til det skjer neste gang, men i høst fikk renholdsavdelingen min arrangert et todagers seminar for våre renholdere / assistenter. Busstur til en liten bygd i Hardanger hvor interne og eksterne krefter bidro med interessante foredrag. En god spasertur på ettermiddagen før en herlig middag ble inntatt, og neste dag fortsatte vi med aktiviteter frem til lunsj. Det er godt å få anledning til å sette pris på de som hver dag er vårt ansikt utad og gjør en kjempejobb for å holde sykehuset rent!

Ønsker alle en fortsatt fin høst.Trond Holm Johansen

Tidligere blogg-innlegg fra Trond:

"Hva skjer…?

Blogg fra Trond: «Fra 2016 vil bl.a. sykehusene som driver renhold i eget regi «miste» en av sine fordeler. NHO Service ser naturligvis store muligheter for sine medlemsbedrifter, mens andre frykter at konkurranseutsettingen vil gå ut over både kvaliteten og arbeids- og pensjonsvilkår for de som jobber i staten.»

Les mer »"

"- Endringer?

Blogg fra Trond: «Noen ganger kan det synes som om «gresset er grønnere» på en annen side. Man kan lett bli fristet til å kjøpe nytt eller legge om ting fordi man ønsker eller håper å kunne oppnå noe positivt.»

Les mer »"

"Noen forskjell?

«Vi hadde en foredragsholder en gang som spurte forsamlingen om hvor mange som starter dagen på badet, så seg selv i speilet og sa : «God morgen, solstråle!». Jeg gjorde det i morges. Måtte samtidig se om det var skjedd noen forskjell fra dagen før. For noe hadde endret seg i løpet av natten.»

Les mer »"

"Linselusa

Noen kaller meg for linselusa. Fordi jeg til tider har vært på trykk ganske «ofte» i diverse media. Vel, noen ganger følger det med jobben å stå frem.

Les mer »"

Powered by Labrador CMS