Trond Holm Johansen

Godt med ferie.

Så er det meste på plass når det gjelder neste års budsjetter og pålagte krav om innsparing.

Publisert

Flere forslag til innsparing var på bordet før vi fant løsningen som ikke berørte verken pasienter eller sykehuset. Mange stillinger måtte kuttes, men med medarbeidere som forstår alvoret og virkelig står på for å bidra med sin del, tror jeg det skal gå bra.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hørte en del misunnelige kommentarer da jeg fortalte at to ukers ferie på Gran Canaria stod for døren. Du får sjekke renholdet der nede, var det noen som foreslo. Ja hvorfor ikke, tenkte jeg….

Nå bodde jeg på et stort anlegg med rimelig høy standard, og da setter man også høye krav til renholdet. Og stort sett må jeg si at stuepikene gjorde en god jobb i vår leilighet, bortsett fra en dag. Da var mye halvgjort av det som skulle gjøres. Vi lurte på om det var en ”protest” mot at manglende tips lå på bordet? Vi har alltid pleid å legge igjen litt til stuepiken den dagen vi skal reise. Kanskje er det lurt å gi litt også en av de første dagene, så får man god service hele oppholdet?

Det var forresten artig å se at nå var også den ”ordinære” moppen tatt i bruk der nede, i alle fall til tørt renhold. Før bruk ble den satt inn med et stoff på sprayboks som luktet godt. Om den også hadde en annen funksjon vet jeg ikke. Men når det skulle vaskes kom moppen som vries om i bøtta frem. De har et utrolig håndlag med den, men hvor effektiv er det?

Det er jo vanlig å spise mye ute når man er på sydenferie. Jeg ble litt betenkt etter at jeg en dag snakket med en nordmann som jobber på en restaurant der nede. Han fortalte at oppvaskmaskinen deres hadde vært i ustand en tid nå, og det var vanskelig å få fatt i en ny? Hva gjør dere med oppvasken da, spurte jeg? Vi vasker for hånd, fortalte han. Jeg så for meg en stor oppvaskkum hvor rimelig skittent, lunkent vann ble brukt…. Vel, det man ikke vet om har man ikke vondt av, sier noen. Vi spiste mye i leiligheten denne gangen, og der er det til og med oppvaskmaskin..

Bon appetit!

Powered by Labrador CMS