Trond Holm Johansen

Full fart fremover

Når det skal spares er renhold mange ganger det første man vurderer. På den annen side er renhold gjerne det siste man tenker på når men skal inn i nye lokaler. Møbler, telefoner, pc’er, kjøleskap, - ja det er mye som må være på plass når man flytter inn i noe nytt. Men – ops! Har noen tenkt på renholdet av lokalene? Nei, men det er vel bare å ta en telefon…?

Publisert

Ikke alltid like lett å forstå at renholdsavdelingen ikke sitter klar med en stab av renholdere som venter på nye oppdrag. - Det er jo ikke så lenge siden vi skulle spare, og da reduserte man på bemanningen. Med noen dagers varsel må de vel klare å stille opp, det skal jo bare rengjøres…

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det må ofte en inngående samtale til for å få enkelte til å forstå at profesjonelt renhold handler om litt mer enn å stille med noen personer og litt utstyr. Heldigvis opplever vi også det motsatte, at vi faktisk blir kontaktet på et tidlig tidspunkt. På den måten har vi anledning til å påvirke renholdet som skal utføres, både ved valg av materialer, innredning og bygningsmessige forhold. Og hvis vi blir hørt – blir vi glade!

Det er mye snakk om sosial dumping for tiden, og at det offentlige må gå foran som et godt eksempel. Arbeidsdepartementet har signalisert at de ønsker å sette fokus på renholdsbransjen i år, og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm blir jo nå kalt ”renholdsministeren”. Synd at hun ikke hadde anledning til å komme på vårt seminar til høsten, - der ville hun truffet mange fra det offentlige som driver med innkjøp av renhold….

Men vi har mange forespørsler ute etter foredragsholdere, og tror at vi skal få på plass et bra ”Seminar for sykehusrenhold” i Oslo 28. – 30. september. I år er det seminar nummer 15, et lite jubileum for oss, og det er Oslo universitetssykehus som er vertsskap. Vi legger opp til samme gjennomføring som vi har hatt de siste årene - med foredrag, leverandørutstilling og muligens sykehusbesøk. Og siden det er jubileum blir det kanskje noen godbiter…..

Har du noen ganger kjøpt en ting som gjør at du kommer inn i en spiral av nye innkjøp….?

Min gamle Mercedes var moden for utskifting, og da det ikke ble en arvtaker av samme merke, gikk jeg for en liten, ny bil med bensingjerrig motor (trodde jeg). Litt av vitsen var faktisk å halvere drivstoff-forbruket fra Mercedesen. Ble litt sjokket da måling etter første fylling viste nesten en liter på milen. Forhandleren har nå forklart meg at jeg må ha litt tålmodighet og kjøre noen mil før forbruket normaliserer seg.

I den nye bilen var det en dippedutt som jeg var nødt å ”kjøpe”, - en iPod-tilkobling. Med den skal jeg kunne jeg styre iPoden via radioen og se hva jeg spiller osv. Dermed måtte jeg gå til anskaffelse av en iPod, og siden jeg snart skulle feire fødseldag, ønsket jeg meg en slik en, – og gjett hva jeg fikk i gave fra mine kjære?

Da hadde jeg ny bil og ny iPod, neste steg var å få musikk inn i den lille boksen. For å kunne gjøre det ble jeg bedt om å laste ned en spesiell side / program fra nettet. Alt så ut til å gå smertefritt – helt til pc’en fortalte at jeg ikke får lov å laste inn siden. Hvorfor?

Dette er en jobb-pc, og vår IKT-avdeling blir kontaktet neste morgen, med spørsmål om hva som er galt. Ikke noe er galt – det er lagt en sperre i pc’en slik at enkelte programmer ikke kan lastes ned…. Takk for det. Og hva gjør man så?

Nyinnkjøpt bil, nyanskaffet iPod, pc som ikke fungerer som ønsket, - må jeg i tillegg kjøpe en ny (”privat”) pc for å få musikk inn i iPoden, slik at jeg kan nyte mine favorittsanger når jeg kruser av gårde og hører bensinen sildre gjennom forgasseren. Det kan bli dyrt å skifte ut en gammel Mercedes som egentlig fint hadde rullet ett par år til…..

Med vårlig hilsen fra Trond

Powered by Labrador CMS