Trond Holm Johansen

- Endringer?

Blogg fra Trond: «Noen ganger kan det synes som om «gresset er grønnere» på en annen side. Man kan lett bli fristet til å kjøpe nytt eller legge om ting fordi man ønsker eller håper å kunne oppnå noe positivt.»

Publisert

Jeg ser at det blir lengre og lengre mellom hver gang jeg sender inn noen ord til bloggen. Meningen var jo å gjøre det jevnlig, men travle dager får ta litt av skylden. Resten av skylden får jeg sette på egen konto.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renhold av sykehus er jo noe for seg selv, mener mange. En veldig høy prosentdel av norske sykehus utfører renhold i eget regi, og det er sikkert flere grunner til det. En er nok at sykehusene slipper å betale merverdiavgift på en slik tjeneste utført i eget regi og man skal heller ikke ha noen fortjeneste slik byråer må ha. Andre grunner kan ha med kvalitet og fleksibilitet å gjøre.

Man har tidligere kunne lese at byråer vil kunne spare det offentlige for store beløp dersom de fikk overta renholdet ved landets sykehus. Så veldig godt begrunnet har ikke disse påstandene alltid vært. Men det skal jo bli spennende å se hva som skjer til høsten ved årets valg. Får vi et regjeringsskifte og vil det eventuelt medføre endringer på sikt i forhold til hvem som skal få utføre renholdet ved landets sykehus og helseinstitusjoner? Det er jo ingen hemmelighet at noen partier ønsker å privatisere tjenester som det offentlige i dag utfører i eget regi. Vi står i alle fall klar til å vise hva vi kan levere.

Noen ganger kan det synes som om «gresset er grønnere» på en annen side. Man kan lett bli fristet til å kjøpe nytt eller legge om ting fordi man ønsker eller håper å kunne oppnå noe positivt. Det være seg renholdsutstyr eller renholdsplanleggingsprogram, maskiner eller rengjøringsmidler. Noen innkjøpere lar seg lett overbevise av kjekke og dyktige selgere, mens andre er mer nøkterne og ønsker å finne ut mer før et valg gjøres. Det som umiddelbart kan virke som et godt valg kan på sikt vise seg å ikke være det beste allikevel.

På den annen side kan man ved å ha benyttet noe gjennom mange år ha blitt «blind» for å se at det er andre løsninger, andre produkter som faktisk er bedre enn dagens. Det er viktig å være åpen for endringer men også kritisk til valget man gjør.

Når det gjelder årets «Seminar for sykehusrehold» gjøres det ikke så store endringer fra tidliger år. Nye foredragsholdere og temaer blir det selvfølgelig, men formen på seminaret beholdes. Det ser ut til at vi har funnet frem til noe som deltakerne synes er bra. Men kanskje skal vi også her være åpen for å gjøre endringer på sikt…?

Været på Vestlandet blir jeg aldri klok på – det endrer seg hele tiden.

Ha en fin sensommer!Trond Holm Johansen

Tidligere blogg-innlegg fra Trond:

"Hva skjer…?

Blogg fra Trond: «Fra 2016 vil bl.a. sykehusene som driver renhold i eget regi «miste» en av sine fordeler. NHO Service ser naturligvis store muligheter for sine medlemsbedrifter, mens andre frykter at konkurranseutsettingen vil gå ut over både kvaliteten og arbeids- og pensjonsvilkår for de som jobber i staten.»

Les mer »"

"- Endringer?

Blogg fra Trond: «Noen ganger kan det synes som om «gresset er grønnere» på en annen side. Man kan lett bli fristet til å kjøpe nytt eller legge om ting fordi man ønsker eller håper å kunne oppnå noe positivt.»

Les mer »"

"Noen forskjell?

«Vi hadde en foredragsholder en gang som spurte forsamlingen om hvor mange som starter dagen på badet, så seg selv i speilet og sa : «God morgen, solstråle!». Jeg gjorde det i morges. Måtte samtidig se om det var skjedd noen forskjell fra dagen før. For noe hadde endret seg i løpet av natten.»

Les mer »"

"Linselusa

Noen kaller meg for linselusa. Fordi jeg til tider har vært på trykk ganske «ofte» i diverse media. Vel, noen ganger følger det med jobben å stå frem.

Les mer »"

Powered by Labrador CMS