Trond Holm Johansen

En sommer er over

- men har noe sett hvor den tok veien? Nå blir det klaging igjen, men jeg synes at alle jeg snakker med som har feriert i Norge i år, klager over sommeren. Lite sammenhengende godvær har det i alle fall vært. Hetebølgen og finværet som herjet i Eurpa i sommer, var vel bare så vidt innom det sørligste av landet vårt.

Publisert

Men da er vel vel like greit å bare gå i gang med jobbingen. Og for oss som ikke har vikar inne når vi er på ferie, er det heldigvis noen hundre mailer å ta tak i samt en del annen post som ligger pent i posthyllen og venter på deg. For mange er jo sommeren en roligere tid enn ellers i året, og da kan det være greit å ha noe å fordrive tiden med. Min sjef hadde forresten også gitt oss egne sommeroppgaver i år – luringen!

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For meg har sommeren vært en tid hvor det også har vært greit å forberede årets ”Seminar for sykehusrenhold”. Etter en litt treg start av innsendte påmeldinger, løsnet det plutselig og i dagene før påmeldingsfristen strømmet det inn fra hele landet. I skrivende stund ser det til å bli et av de største seminarene vi har hatt, og jeg gleder meg virkelig til å treffe igjen tidligere deltakere, og ikke minst de som er med for første gang. Jeg tror vi skal få tre fine dager i Trondheim!

Før sommeren søkte jeg etter en ny planlegger til avdelingen vår. Jeg var positivt overrasket over hvor mange og gode søkere det var til stillingen. Mange med god høyskoleutdanning og praksis fra mange forskjellige yrker som søker seg jobb innen renholdsbransjen. Kanskje det ikke er så galt å jobbe med renhold? Har statusen for faget blitt høyere? Ingenting er bedre enn det. Nå gjenstår det bare å gjøre det rette valget av ny planlegger!

Høsten har tidliger år vært tiden hvor sykehusene ser hvordan regnskapene stemmer med budsjettene, og tiden hvor det har blitt igangsatt innsparingstiltak. Hos oss har det (heldigvis) vært stille på den fronten i to år nå, det står bra til med økonomien her på berget. Men å prøve å få tilbake noe som ble tatt fra en tidliger år, er ikke så lett. Jeg prøver å få tilført noen kroner slik at vi kan få vasket vinduene våre. Det er nå tre år siden sist de ble vasket, og i tillegg til media synes både pasienter, pårørende og ansatte at det begynner å bli utrivelig. Men jeg er optimist og håper på endringer i neste års budsjett. Det blir forresten den neste store jobben som skal gjøres…

Da vil jeg denne gangen avslutte med å ønske ca. 150 deltakere velkommen til Trondheim om noen uker, – og for de som glemte å melde seg på i år blir det nytt seminar neste høst i Oslo!

Hilsen fra

Trond Holm Johansen

Powered by Labrador CMS