Trond Holm Johansen

Blogger for første gang....

Hei, og velkommen til bloggen min!

Publisert

Jeg heter Trond Holm Johansen, er fremdeles 53 år og jobber som renholdssjef ved Haukeland Universitetssykehus. I tillegg har jeg påtatt meg vervet som leder for Forum For Sykehusrenhold, hvor seks av landets største sykehus er medlemmer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er for tiden ganske tøft å være leder i en offentlig "renholdsbedrift".

Vi ventet vel bare på at det skulle komme, årets innsparingskrav. Hver eneste høst de siste årene kommer sykehusene i økonomisk krise, og da er det kostnadskutt og ansettelsesstopp som blir samtaleemnet. Skal vi kutte kostnader betyr det mer jobbing på færre ansatte.

Men når man har gjort dette grepet en del år, så er det kanskje en grense som nærmer seg. Grensen for hvor mye arbeid man kan utføre pr. dag, uten at kvaliteten på renholdet skal forringes. Det er jo ikke roboter vi har ansatt, som med et håndgrep kan omprogrammeres til å løpe fortere...

Når vi snakker om roboter, så har jeg en stående utenfor kontoret mitt. Hun heter Valborg. Kom til oss for ca. ett år siden og har siden vært uvirksom.

Hun er flink til å desinfisere, og ble anskaffet med bakgrunn i at andre sykehus hadde tatt slike i bruk. Men når de som har med hygiene på et sykehus å gjøre ikke er samstemte, går det som det gikk. Valborg står og samler støv, men jeg håper å få henne i bevegelse i løpet av dette året....

Med ønsker om et innholdsrikt nytt år...!

Powered by Labrador CMS