Trond Holm Johansen

Året som gikk altfor fort

Det er jo meningen at når man skal ha en blogg, så bør det komme jevnlige nye innslag der. Det var også min mening da jeg sa ja til å bidra med en blogg på Renholds hjemmeside. Jeg må bare legge meg flat og innrømme at det blir lengre mellom hvert innlegg jeg kommer med, - og jeg lover denne gangen ikke at det skal bli bedre. Men jeg skal prøve…

Publisert

Lett å skylde på at det har vært travelt, men det har det – og året har gått utrolig fort.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

På sykehuset ”mitt” har det vært nok å henge fingrene i. En ting som har blitt en gjenganger er sykefravær og problemer med å fylle opp med nok vikarer. Mange av assistentene våre har måtte ta et ekstra tak for å få dekket inn alle områdene. Vi er dem evig takknemlig for innsatsen, - uten hadde vi hatt store problemer. Det er herlig at vi for andre året på rad ikke trenger å tenke på store innsparingstiltak. Sykehuset leverer gode regnskapstall, - og vi ønsker å bidra til det også i 2011.

For å kunne en levere en effektiv renholdstjeneste i årene fremover, skal vi neste år fokusere på hvordan enheten vår kan organiseres for best mulig å kunne utnytte ressursene vi har. Erfaringer skal innhentes fra andre sykehus, for kanskje å få ideer til endringer.

Forum For Sykehusrenhold (FFS) har også vært aktiv i 2010. Forumets medlemssykehus har på sine møter utvekslet mye erfaring. I april deltok de på den store renholdsmessen i Amsterdam og besøkte et større sykehus i byen. Årets seminar i Trondheim var meget vellykket og det tok helt av under konserten med Dag Ingebrigtsen etter festmiddagen. Avslutningen med Linda Eide var det også mange som satte pris på.

Det blir en utfordring å skulle følge opp et slikt arrangement. I 2011 skal FFS avholde sitt 15. seminar (nytt jubileum) i Oslo 28. – 30. september, og forberedelsene er i gang….

Et annet høydepunkt for meg var årskonferansen til det som nå heter NFSR, om bord på Kielfergen. Der ble jeg, fullstendig uvitende, ropt opp for å motta Bransjeprisen 2009. Et stort øyeblikk og en stor inspirasjon til å fortsette arbeidet i FFS.

Det er artig å se hvordan media bryr seg med en gang noen klager på renholdet på et sykehus. Vi hører sjelden om dårlig renhold på en fabrikk eller i et kontorbygg. Men når noen oppdager noen flekker eller ”hybelkaniner” på et sykehus, - er både aviser og tv på pletten. Vi har hatt dem på besøk hos oss tidliger, og i høst var det Stavanger universitetsjukehus som måtte i ilden.

Det tok ikke langt tid før journalister var på tråden til andre store sykehus i landet for å høre hvor mange klager man hadde hatt det siste året. Hun som ringte meg var tydeligvis skuffet over svaret hun fikk. Og det som kommer på trykk stemmer som regel ikke helt med virkeligheten, men de skal jo selge aviser…..- og det som skjer på et sykehus er alltid et godt tema.

For noen år siden anskaffet vi tøyutleveringsmaskiner for arbeidstøy, - de ansatte ville med denne ha rent arbeidstøy tilgjengelig hele døgnet. En avis skulle lage en ”gladnyhet” om dette, men overskriften om saken ble at maskinene skulle stoppe svinnet av kleshengere for kr. 400.000,- i året!

Vel, vel – et nytt år står for døren og noen blanke ark er det mulig å starte med. Jeg vil ønske alle bekjente i bransjen en fin juletid og et godt og fremgangsrikt nytt år!

Powered by Labrador CMS