Arbeidet er nå i gang med å lage en egen norsk standard for renhold på sykehus og i helse­institusjoner, opplyser Trond Holm Johansen.
Arbeidet er nå i gang med å lage en egen norsk standard for renhold på sykehus og i helse­institusjoner, opplyser Trond Holm Johansen.

Startskuddet har gått

Forum For Sykehusrenhold og Standard Norge etablerer samarbeid for å utvikle en standard for renhold i helsesektoren.

Publisert

Teksten er skrevet av Trond Holm Johansen:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nå har start­skuddet gått. Danmark har sin danske hygiene­standard og Sverige har en standard for sykehus­renhold, i Norge har vi ikke noe lignende. Fordi vi vet at det har vært etterlyst, startet Forum For Sykehusrenhold (FFS) et prosjekt for å utarbeide anbefalinger i forhold til renhold på sykehus og helse­institusjoner. Vi har vært i kontakt med flere sykehus i Norge utenfor FFS og vår plan var å starte jobben høsten 2018.

I den innledende fasen har vi imidlertid hatt møte med Standard Norge, og det er nå klart at Forum For Sykehusrenhold inngår et samarbeid med dem for å utarbeide en norsk standard for renhold på sykehus og i helse­institusjoner! Mandat og arbeids­gruppe skal på plass, og dette prosjektet vil de som deltar på årets «Seminar for sykehusrenhold 2018» få vite mer om der. Standard Norge kommer og informerer.

I midten av mai var det renholds­messe i Amsterdam. Litt færre nordmenn enn vanlig var nok tilstede på grunn av kollisjonen med vår nasjonaldag, men hyggelig å treffe kollegaer på messen. Og messen blir jo bare større og større. Heldigvis kan man velge utstillings­haller ut fra hva man er på jakt etter å se. Nytt av året var en egen hall som handlet om helse og renhold. Der hadde man f.eks. bygget opp et pasientrom hvor det skulle demonstreres metoder for hvordan renhold skal / bør utføres. Flere foredrag om temaet ble også holdt. Håper at denne hallen fylles med mye interessant til neste messe i 2020, og så får jeg håpe at det kan bli en tur ned dit da også.

For det å gjøre en endring i sin stilling kan også medføre flere ting. Som nevnt sist gikk jeg av som leder for renholds­avdelingen i Helse-Bergen fra 1. april og over i stilling som senior­rådgiver ved samme sykehus. Siden jeg ikke lengre er tilknyttet renholds­avdelingen der, medfører det at jeg heller ikke skal fortsette i styret i Forum For Sykehusrenhold. Etter general­forsamlingen i Bergen i år overlater jeg etter 22 år roret til en ny person. Valg av ny leder skal skje under FFS sitt seminar i Bergen og jeg tror det blir med blandede følelser jeg trekker meg tilbake. Men nå er «barnet mitt» blitt voksen og står på egne bein. Jeg kan bare ønske FFS lykke til videre og håper at forumet fortsetter å bidra som et samlingspunkt for de som driver med renhold på sykehus og helse­institusjoner! Og selvfølgelig for alle andre som har interesse for faget.

Nå har jeg allerede blitt forespurt om å bidra litt på de årlige seminarene fremover, så sjansene for å treffe meg igjen også i Tromsø i 2019 er så absolutt tilstede. Håper det er greit …?

Sommerhilsen fra
Trond Holm Johansen

PS! Påmelding til årets seminar i Bergen er forresten i gang, så ikke nøl. Jeg håper det skal bli nok et godt seminar med mange deltakere.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS