Aashild Mjanger

Tida gårog nå er våren her for fullt!

Det merker jeg på humøret til meg selv og de rundt meg. Arbeidsdagen går litt lettere og det er godt å ha en grunn til å komme seg vekk fra PC en og ut i friluft i noen minutter.

Publisert

I Skovly gruppens renholdsmagasin, som jeg nettopp fikk i posthylla er det sitert ” tiden strekker som regel til når man bruker den”.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vet ikke hvor dette sitatet opprinnelig kommer fra, men det er uansett et godt et. I en tid med mange travle arbeidsdager og mange baller i lufta er det veldig lett å bli ”konsumert” av travelheten i seg selv.

Dette er en utfordring for oss alle, men noen er, til inspirasjon for andre, blitt vant til a takle stress.

For en del år tilbake jobbet jeg i en MIX kiosk, solgte hamburgere og tippekuponger om en annen. En ettermiddag kom det inn et fotballag der alle bestilte hamburgere, svære hamburgere med allslags ekstrautstyr.Dette var en av mine første vakter, og jeg fikk fullstendig hetta. Min første tanke var å gi opp, ” dette går ikke”, og ”hvis det går så kommer jeg til å gjøre tusen feil, og de kommer til å klage…”.Men heldigvis var eieren av kiosken til stede. Hun hevet ikke et øyebryn, men tok raskt fatt på oppgavene, en etter en burger på grillen, i rolig og kontrollert tempo. Fotballspillerne ble mette og fornøyde.

Jeg lærte noe den dagen.1) Jeg kan trene på å takle stressituasjoner2) Jeg kan, med tiden, sikkert bli like flink til å takle stress som sjefen min3) Jeg skal ikke jobbe med matproduksjon særlig lenge! (jeg trivdes jo mye bedre med å rydde opp og ta oppvasken)

Stressituasjonene jeg befinner meg i dag er av en ganske annen type. Men jeg kjenner like fullt de samme tankene melde seg…”det går ikke”, ”jeg får ikke gjort det”, ”DET må noen andre gjøre, for jeg kan umulig få tid!”

Men, hadde ikke jeg lært noe?Jeg kan trene på å takle..?Treningen foregår kontinuerlig, og det er en positiv ting – det betyr vel at det ikke mangler på utfordringer.

Og nyt våren og maidagene alle sammen – det skal i alle fall jeg prøve på J

Powered by Labrador CMS