Aashild Mjanger

Rekruttering til en spennende og variert bransje

Jeg vil komme med en oppfordring: Delta på Bransjedagen på HiAk den 13. mars! Vi kan ofte lese om dårlig hygiene, høyt arbeidstempo og mangelfull drift i ulike typer bedrifter - og at mange ønsker bedring i disse tilstandene.

Publisert

Ett steg i denne prosessen er å velge medarbeidere som er kjent med situasjonen og som bevisst velger seg til ledende stillinger relatert til drift, service og renhold.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Jeg oppfatter det slik at leserne av bladet Renhold, samt disse nettsidene, er en svært variert gruppe med ulik bakgrunn og arbeid. Ulikhet til tross, så tror jeg de fleste ønsker at samfunnet ser viktigheten av yrkene som er representert i lesergruppen til Renhold/renholdsnytt.no. Jeg tror at det er viktig i denne sammenheng å fokusere på fagkunnskaper spesifikke for disse type yrker. Vi må jobbe for å synliggjøre at opplæring og utdanning fører til kvalitet i utført arbeid på alle nivåer. Og at slurv med opplæring/utdanning fører til det motsatte av kvalitet. Dette er helt logisk, men det kan virke som om det blir glemt i mange sammenhenger.

Bransjedagen på HiAk ser jeg på som et viktig steg på veien, fordi man danner en arena der fremtidige arbeidstakere og potensielle arbeidsgivere kan møtes. Håpet er at det dannes naturlige linker mellom utdanningsinstitusjonen og bedriftene, slik vi ser i andre bransjer. Det optimale er om markedet i fremtiden bare venter på at HiAk studentene skal uteksamineres hver vår! Om vi kaller bransjen for Facility Mangament, Servicebransjen eller Renholdsbransjen spiller egentlig ikke så stor rolle. Poenget er å få de rette folkene til de rette stillingene og ikke la nyutdannede søke seg til helt andre type bransjer fordi de ikke får relevant jobb.

Viser det seg at bransjedagen på HiAk (eller/og lignende arrangement) blir en gjentakende suksess, tror jeg neste steg kan bli å få til en utplassering/praksis i løpet av studietiden. Om ikke i så stor grad som f eks sykepleierutdanningen, så tror jeg 6 mnd hadde vært passende lengde. Jeg er overbevist om at en slik ordning vil være til stor nytte både for HiAk, studenter og bedrifter.

Likevel, vi tar en ting om gangen. Det blir uansett veldig spennende å se vordan oppslutningen blir om Bransjedagen den 13.mars!

Februarhilsen fra Åshild

Powered by Labrador CMS