Trond Holm Johansen

Ut på tur

No e eg her! Det har bare vært så travelt i det siste…

Publisert

Planen er jo å komme med noen ord en gang i måneden, men noen ganger blir det litt lengre mellom bloggene. Skal prøve å skjerpe meg fremover!

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Jeg har vært på tur. Sammen med mange andre var jeg deltaker på årets konferanse for NRTF og NHF om bord på ”Pearl of Scandinavia”.

Et vellykket arrangement med foredrag, leverandørutstilling og ”utflukt” i København. Ikke dumt å legge et slikt arrangement om bord på et skip. Man holder i alle fall deltakerne rimelig samlet utover kvelden.

Dansk hygienestandard

Jeg valgte meg utflukten til Hvidovre Hospital. Etter å ha hørt om den danske hygienestandarden ombord i båten, trodde nok de fleste som valgte seg denne turen, at vi skulle få se litt av sykehuset og hvordan renholdet der ble utført.

Kanskje ble det for mange som meldte seg på, eller så var det mange som hadde misforstått det som stod i programmet. Det ble dessverre ikke omvisning på sykehuset, men derimot en fin teoretisk gjennomgang om hvordan renholdet gjennomføres i forhold til hygienestandarden og INSTA 800. En liten matbit fikk vi også tid til før bussen retunerte til København sentrum.

Når starter forumet?

Det var mange kjente fjes på turen, både blant deltakerne og fra leverandørsiden. Jeg traff til og med min bloggerkollega her på nettsiden, Åshild Staverløkk. Lykke til videre med skrivingen!

Ombord fikk jeg en del henvendelser i forhold til når vårt (Forum For Sykehusrenhold) seminar skulle være. De siste årene har jo ”Seminar for sykehusrenhold” vært avholdt på våren (april/mai).

I år har vi på grunn av tidligere nevnte årskonferanse og renholdsmesse i Amsterdam i begynnelsen av mai, valgt å flytte vårt seminar til høsten. Så det blir ”Seminar for sykehusrenhold” i Bergen 24. – 26. september. Det jobbes med programmet i disse dager, og invitasjon blir sendt ut før ferien.

Tur også til høsten

Påmeldingsskjema og program vil også bli lagt ut på forumets (FFS) hjemmeside når alt er klart. Og hjemmesiden vår heter www.sykehusrenhold.no .

Så vi håper at mange vil ut på tur også til høsten (og at turen da går til Bergen…). Da vil det bli tur både til Haukeland Universitetssykehus og til Fløien, i tillegg til et variert program.

Jeg var også en tur til Oslo for litt siden. Det var prosjektgruppen for nasjonalt renholdsanbud (midler og utstyr) i regi av HINAS som var samlet for å velge ut leverandør(er).

Resultatet kan jeg dessverre ikke røpe her og nå, men jeg vet at det er mange som sitter og venter i spenning. Noen uker til nå så kommer det nok noe i posten… Det har vært en interessant prosess å være med på, og meget omfattende.

Hvilke produkter skal vi be om?

En av de største jobbene var kanskje å finne frem til hvilke produkter man skulle etterspørre. Det er et mangfold av forskjellige midler og utstyr som i dag brukes rundt omkring i helsenorge.

Og alle mener vi vel at vi har det beste, rimeligste og mest fornuftige i bruk. Det blir sikkert en del renholdsavdelinger som nå må ta en runde og se på andre ting enn det de i dag benytter.

Men forhåpentlig vil ikke valget av ny(e) leverandør(er) by på for store problemer for de enkelte sykehusene / helseinstitusjonene. Vi i prosjektgruppen mener i alle fall å ha gjort vårt beste så langt.

Så er det ikke lenge til neste tur. Denne gangen til Amsterdam og den store renholdsmessen der. Det er ikke min første tur dit, og jeg gleder meg til nok en tur. Mye å se på messen, treffe andre fra bransjen i Norge og vandre gatelangs i en deilig vårsol (håper vi…)

Vi sees kanskje( på din neste tur)?

Turhilsen fra

Trond Holm Johansen

"
Powered by Labrador CMS