Stress-colourbox.jpg
Stress-colourbox.jpg

Minst jobbstress i Norge

Nordmenn er blant dem som opplever minst stress på jobben. Dette selv om én av tre nordmenn sier at de lider av jobbrelatert stress.

Publisert

Undersøkelse viser at nordmenn er blant dem som opplever minst stress på jobben. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Norge blant de europeiske landene som har minst stress på jobben viser en undersøkelse som er utført av StepStone i Europa, melder ANB/siste.no.

I snitt svarer nesten halvparten av de 6 206 spurte europeerne at de er tungt overarbeidet, eller at jobben har en skadelig effekt på deres fysiske eller psykiske velvære.

Av landene som er med i undersøkelsen kommer belgiske arbeidsforhold dårligst ut, mens norske og nederlandske arbeidere har det best. I Norge svarer 61 prosent at de takler jobbforholdet sitt bra.

– I Norge har vi lagt stor vekt på å skape godt arbeidsmiljø. Dette gir selvfølgelig utslag på slike meningsmålinger. Likevel bør arbeidsgivere anstrenge seg ytterligere for å skape gode forhold, fordi mistrivsel og stress fører til lav produktivitet og at ansatte slutter, uttaler administrerende direktør i StepStone Pål Reinert Bredvei, til ANB/siste.no.

Undersøkelsen blant i Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige.

"
Powered by Labrador CMS