Treningssykkel-CB7836453

Fellestrening halverte sykefraværet

Det kan lønne seg å la ansatte trene i arbeidstiden. Hos Navs kontaktsenter i Tromsø har fellestrening to dager i uka senket sykefraværet fra 13,8 prosent til 5,8 prosent.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dette skriver vg.no.

– Våre veiledere har en ekstremt stillesittende jobb, og vi plukket Tromsø ut som et pilotprosjekt. Vi har fellestrening to dager i uka, delvis i arbeidstiden og delvis på fritiden. Dette koster oss ikke mer enn det som mange bedrifter gir i støtte til egentrening, sier direktør for Navs kontaktsenter Jørn Torbergsen til nettstedet.

Skaper fellesfølelse

" – Fellestrening bygger felleskap i bedriften, og det er bra for bedriftskulturen, ifølge Torbergsen. – At sykefraværet på Nav-kontoret i Tromsø har gått ned, er gledelig. Det sparer samfunnet for store sykeutbetalinger. Men det er likevel ikke det viktigste, mener Nav-direktøren. – Det viktigste er faktisk at mine dyktige medarbeidere holder seg friske og kan møte på jobb.

Viderefører prosjektet

I utgangspunktet skulle pilotprosjektet ha vært fullført nå. Men siden det har vist seg så vellykket, er det bestemt at det skal fortsette til mai 2014 i første omgang.– Innen da vil vi har trukket en konklusjon, både om det skal fortsette, og om det over tid har vist seg så bra at vi vil forsøke det andre steder også, sier Torbergsen til vg.no.

(vg.no)

Powered by Labrador CMS