Arbeidsmiljø-2.jpg
Arbeidsmiljø-2.jpg

Hva er en helsefremmende arbeidsplass?

Arbeidstilsynet har utarbeidet en ny faktaside om helsefremmende arbeidsplasser. Siden tar for seg hvordan begrepet defineres og hva man kan gjøre for å bidra til et arbeidsmiljø som er helsefremmende.

Publisert

En helsefremmende arbeidsplass må ha et solid HMS-arbeid i bunnen som reduserer risikoen for sykdom og ulykker. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

”En helsefremmende arbeidsplass setter fokus på hvordan man kan organisere arbeidet, skape et arbeidsmiljø og en samværskultur som gir god helse og utvikling for alle ansatte, skriver Arbeidstilsynet på faktasiden.

De fortsetter med å redegjøre for hva som er viktig for å få en helsefremmende arbeidsplass:

”En grunnleggende forutsetning for en helsefremmende arbeidsplass er det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet som reduserer risiko for sykdom og ulykker. Det helsefremmende perspektivet er bredere enn risikoperspektivet; en skal ikke bare sikre seg mot uheldige forhold, men også aktivt rette søkelyset mot de positive og helsefremmende faktorene i arbeidsmiljøet.”

Les mer om helsefremmende arbeisplasser her.

"
Powered by Labrador CMS