Håndhygiene Antibac

Frisk på jobben med god håndhygiene

Èn dags sykefravær koster en arbeidsplass i gjennomsnitt 2600 kroner, ifølge tall fra Sintef. Det betyr en kostnad på 13 000 kroner i uka per ansatt som er borte. Sykdom på arbeidsplassen er belastende, både menneskelig og økonomisk. Studier viser imidlertid at økt søkelys på håndhygiene, kan redusere smitte med opptil 70 prosent.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Antibac.no

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Og minst like viktig som den økonomiske belastningen, er den menneskelige belastningen. Kolleger opplever mer press i form av økt arbeidsmengde – og noen ganger blir de nødt til å utføre oppgaver utenfor sitt arbeidsområde, eller kunnskaps- og erfaringsfelt.

I serviceyrker vil kundeservicen lide, og nedgang i produksjon og salg er også en del av det store bildet.

Frisk på jobben

– Når studier, ifølge Norsk Folkehelseinstitutt, viser at fokus på håndhygiene kan redusere smitte med opptil 70 prosent, er det all grunn til å ta dette på alvor, mener Ann Mari Dybdahl i Antibac.

Antibac har utviklet hygienekonseptet «Frisk på jobben», som nå er tilgjengelig gratis for bedrifter på Antibac.no. Materialet består blant annet av en PowerPoint-presentasjon med basalinformasjon om smitte og hvordan den kan spre seg i bedriften, samt informasjon om rutiner som kan stanse spredning.

En brosjyre, der det beskrives utfordringer i hverdagen som gir risiko for smitte, hvilke tiltak man bør ha søkelys på for å redusere smitte – og potensielle resultater av et slikt fokus, er også en del av dette materialet.

God håndhygiene

Bakterier og virus formerer seg raskt; én kan bli til en million på tre og en halv time, og de kan forårsake sykdommer, som influensa og omgangssyke. Bakterier kan overleve i lang tid på hender og overflater. Det beste vernet mot smitteoverføring er god håndhygiene; riktig håndvask og/eller bruk av hånddesinfeksjon.

– Vask med såpe og vann i 30 sekunder, like lenge som det første verset av nasjonalsangen vår. Bruk håndsprit når du ikke har såpe og vann tilgjengelig – og som supplement til håndvask ved stor forekomst av sykdom. Myndighetene anbefaler også bruk av håndsprit når hendene ikke er synlig skitne, sier Ann Mari Dybdahl.

Les mer på Antibac.no

Powered by Labrador CMS