lege_handvask

Desinfiserer hendene med ozonvann

Kirurgen ved Haukeland Universitetssykehus desinfiserte hendene med sprit, og fikk store plager med eksem og sprukne hender. Da ble ozonvann løsningen.

Publisert

Arbeidstilsynet skriver i sin nyeste utgave av Arbeidsvern om øyekirurgen Dag Einar Lysebo, som takker ozonet for at han fortsatt er i stand til å operere pasientene.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidligere desinfiserte han hendene med sprit, men det gav han så store hudproblemer på hendene at han til slutt ikke kunne operere mer og endte med langtidssykemelding.

Lysebo begynte å lete etter alternative metoder å desinfisere hendene, på, og fant etterhvert fram til ozonert vann. Nå har han fått tillatelse av hygieneoverlegen til å bruke dette fordi han kunne bevise at det desinfiserer like godt som vann, og at det ved riktig bruk ikke fører til helseskader. Det er imidlertid bare Lysebo som har tillatelse til å bruke denne metoden ved sykehuset.

- Jeg spør meg selv hvorfor det skal være så vanskelig å vurdere ozon som desinfiseringsmiddel i stedet for sprit. Det kan jo hende det er flere som kunne unngått hudplager ved å ta i bruk ozonert vann som ein alternativ metode, sier Dag Einar Lysebo til Arbeidsvern.

Les mer om hvordan ozonvannet virker på nettsidene til Arbeidstilsynet

Powered by Labrador CMS