bjurstrom.jpg
bjurstrom.jpg

Vil skjerpe kontroll med kontraktoppfølging

– Vi må sikre norske lønns- og arbeidsvilkår når det offentlige kjøper tjenester, sier statsråd Hanne Bjurstrøm i Arbeidsdepartementet. Nye tiltak for å skjerpe kontrollen i offentlig sektor er til vurdering.

Publisert

Det skriver Doffin.no (Database for offentlige innkjøp). Av de tiltakene statsråden vurderer, er å gi Arbeidstilsynet fullmakt til å kontrollere at offentlig sektor tar forpliktelsene sine på alvor.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Sosial dumping kan forandre samfunnet

Samtidig er et forslag til endring av forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter på høring.

– Sosial dumping er en av de største utfordringene i samfunnet. Det handler ikke bare om at utenlandske arbeidstagere får uakseptabel lønn, men også at sosial dumping vil kunne forandre hele samfunnet, sier statsråden.

– Offentlig sektor kjøper også uakseptabelt

Regjeringen har allerede vedtatt en forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i forbindelse med offentlige innkjøp som gjelder både for stat, kommune og fylkeskommune. I tillegg har det offentlige, som i privat sektor, en ”påseplikt” og et solidaransvar der det gjelder allmenngjøringsforskrifter. En eventuell ny forskrift vil stille strengere krav.

– Vi skal ikke legge skjul på at offentlig sektor, i likhet med privat sektor, er kjøper av tjenester som er uakseptable. Når noe er for billig, er det som regel noe galt, fastslår statsråden.

Les mer om saken på doffin.no

(Kilde: Database for offentlige innkjøp)

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS