vindusvask.jpg
vindusvask.jpg

Flere underleverandører - økt sykefravær?

Høye krav og mye stress hos underleverandører kan føre til mer sykdom, mener SINTEF-forsker. 

Publisert

SINTEF-forskere kartlegger nå om tjenesteutsetting påvirker sykefraværet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Outsourcing er en tung trend i arbeidslivet og har vært det lenge. Samtidig vet vi lite om effektene av det. Vi vet det er gunstig for å kutte kostnader, men vi vet ikke om noen blir sittende igjen med regningen, sier prosjektleder Stian Antonsen ved SINTEF til E24.

Stadig flere bransjer benytter seg av muligheten til å sette ut tjenester i flere leverandørledd, og nå vil SINTEF kartlegge konsekvensene. Hypotesen er at høye krav og mye stress hos underleverandører kan føre til mer sykdom, og at sykefraværet øker for hvert ledd i tjenesteutsettingshierarkiet.

– Stressnivået kan være høyest nederst i hierarkiet. Vi vet at høye krav, liten kontroll over egne arbeidsoppgaver og lite sosial støtte påvirker sykefraværet. Dette har vært undersøkt innad i bedrifter, men ikke for kjede av bedrifter som outsourcer oppgaver, sier Antonsen til nettsida.

Prosjektet startet i august og skal pågå til midten av 2013. Studien skal undersøke virksomheter innen helsevesenet, renholdstjenester, bygg- og anleggsnæringen og petroleumsvirksomheter.

Les mer om saken på e24

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS