Vær kreativ og vis renholderne hvor godt du setter pris på jobben de gjør.
Vær kreativ og vis renholderne hvor godt du setter pris på jobben de gjør.

Husk: En snau uke igjen til Renholderens dag

Renholderens dag markeres første mandag i hver desember, og faller i 2023 på 4. desember. Dagen benyttes til å hedre renholdere over hele landet.

Publisert

Renholdsnytt oppfordrer både renholds­ledere og andre til å stikke hodene i bløt, slik at nettopp din arbeidsplass kan hedre en yrkes­gruppe som hver dag jobber for godt inneklima, godt arbeidsmiljø og godt smittevern.

Dagen har vært vanlig å feire med kake, boller, t-skjorter, utlodninger, aktiviteter, foredrag, utstillinger, plakater eller andre påfunn for å hedre renholdere. Andre velger også å også rose sine kolleger via sosiale medier eller sende en hyggelig hilsen til deres nettbrett / mobil.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Men hva du enn gjør – sørg for å skape litt blest overfor alle på arbeids­plassen, ikke bare innad i renholds­avdelingen.

I 2023 feires dagen for 23. gang i Norge (i den grad folk fikk feiret i 2020 og 2021).

 

Renholderens dag

Tradisjonen startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus, da en under­søkelse viste at de ansatte følte de hadde et lav­status­yrke.

Renholderens dag ble innført med mål om å bevisst­gjøre både renholderne selv og de øvrige ansatte på hvor viktige renholdere er på en arbeids­plass.

Tradisjonen med å ha en dag der renholderne får litt ekstra oppmerk­somhet har siden spredd seg til offentlige og private virksomheter over hele landet.

 

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS