Forsiden til Renholdsnytt nr. 4/2022. Hoved­bildet viser Odd Magne Anderdal (leder for Hemsedal Eigedom), Erika Liutkeviciene (renholds­leder) og Malgorzata Cygan (renholder). Småbildene viser Ghazi Khder Jezdin og Patrick Solrunarson (Support Service Partner), Rune Andrè Almo (Trondheim kommune) og takrenne­sensor (Zensy).

Renholdsnytt 4/2022 er ute nå

Sensorer gir nå en innsikt som – etter noe analyse – kan hjelpe deg til å foreta smarte valg av tid, sted og rengjørings­metode. Vi skal også se nærmere på et nytt FM-nettverk, avgassing fra desinfeksjons­midler, en ny takrenne­sensor, hvordan du kan ferdes tryggere på veien, og mye mer.

Publisert

Papirutgaven av Renholdsnytt nr. 4/2022 postlegges 5. september. Denne gang har vi, foruten et antall Interclean-nyheter, en fyldig bolk med erfaringer rundt bruk av inneklima­sensorer, og hvordan disse har påvirket valg av renholds­metoder.

Oversikt over tidligere utgaver av Renholdsnytt

.

Artikler

Kastet ut spriten og fikk bedre innemiljø: Våren 2020 begynte Hemsedal kommune å ta i bruk avanserte inneklima­sensorer. Det har ført til mange nye rutiner innenfor både renhold, drift og desinfisering. Les artikkel her (krever abonnement).

.

Mindre avgassing med alkoholfritt: Forsøk og felt­eksperimenter gjennomført av Forsvarets forsknings­institutt tyder på at alkoholfri desinfeksjon er bedre for inneklimaet enn alkohol­holdige desinfeksjons­midler.

.

Resultatet fra laboratorie­eksperimentet «omvask» der en person bruker desinfeksjons­midler uten og med alkohol. Resultatet i VOC-nivå leses av hvert femte minutt.

.

Sensorer gjør det usynlige synlig: Bare et år etter lansering av sine luftkvalitets­målere, har N3 gjort seg verdifulle erfaringer rundt når og hvor renhold bør utføres. Les artikkel her (krever abonnement).

.

Ser etter trøbbel i takrenna: Norsk bedrift har utviklet en sensor som, med kunstig intelligens og maskin­læring, skal analysere og vurdere om det er behov for renhold i takrenna.

Sensoren kan varsle før det er nødvendig med renhold.

.

Suksess for flåtestyring: Ved å ta i bruk maskin­sensorer som viser hvor mye rengjørings­maskinene faktisk bruker, har enkelte har spart opptil halv­annen million kroner på å flytte maskiner fra lokasjoner der de brukes lite, til lokasjoner med større behov.

.

Nyheter fra Interclean: Selv om det har gått noen måneder siden den store renholds­messen i Amsterdam, har vi fortsatt noen nyheter på lager. Det er jo gjerne ikke slik at det som presenteres på messa, kan kjøpes dagen etter. Tvert imot kan det gå både sommer og høst før tingene er ute på markedet.

.

– Ikke redde for å ansette folk som er bedre enn oss: Daglig leder i Support Service Partner AS, Ghazi Khder Jezdin, er ikke i tvil: Mye av suksessen skyldes at selskapet har lyktes med å få tak i de rette folkene. Nå teller det unge selskapet over 400 ansatte. Les artikkel her (krever abonnement).

Ghazi Khder Jezdin og Patrick Solrunarson har lenge satset på kvalitet fremfor å være billigst. – Alle vet hva en renholder koster. Hvis prisen presses, går det til syvende og sist utover renholderen, mener de.

.

Praten satt løst i nytt FM-nettverk: – Det er ofte i diskusjonene at den store kunn­skapen ligger. Det mener nettverks­leder Jeroen Schüssel i JUC Norge, som samler FM-ere til diskusjoner og erfarings­utveksling.

.

Trafikale modeller gir tryggere sjåfører: Både renholdere, selgere og service­personell tilbringer mye tid på veien. Samtidig er det få virksom­heter som jobber systematisk med sine ansattes holdninger og adferd i trafikken.

.

Samarbeid sikrer et godt arbeidsmiljø: Den 28. april hvert år markeres Verdens arbeids­miljødag rundt om i hele verden. RVO-ene valgte å markere dagen på Torg­allmenningen i Bergen, for å møte innbyggerne med gratis råd og veiledning om arbeids­miljø og verne­ombuds­rollen.

Regionale verne­ombud fra hotell, restaurant, renhold og bygg og anlegg, før oppstilling på Torg­allmenningen i Bergen.

.

Høy yrkes­stolthet blant renholdere: Hele 74 prosent er stolte eller veldig stolte av å jobbe som renholder. Bare 7 prosent er lite eller veldig lite stolte av jobben, viser en omfattende spørre­undersøkelse som Fagforbundet har gjennomført i samarbeid med Norsk Arbeidsmands­forbund og Norsk Tjenestemannslag.

.

Digital utgave

Digital versjon av bladet er inkludert hvis du har et Digital- eller Total-abonnement.

Det er også mulig å kjøpe enkelt-eksemplarer gjennom Buy&Read: Nr. 4/2022, 3/2022, 2/2022, 1/2022, 6/2021, 5/2021, 4/2021, 3/2021, 2/2021, 1/2021

Leder

Bor du i «gal» del av landet, er det nå utsikter til at én råkald vinter­måned kan gi strøm­regning i størrelses­orden hele årets lønns­oppgjør. Les lederartikkel

Portrettet

Ektefølt engasjement: – Av natur må du like å jobbe med og for folk. Du må like å være i sentrum og også bry deg om alle rundt deg, mener Det mener Rune Andrè Almo, som er avdelings­leder for renhold i det kommunale Trondheim eiendom.

I portrettet kan du bli bedre kjent med Rune Andrè Almo, som er avdelings­leder for renhold i det kommunale Trondheim eiendom.

.

Juss og arbeidsmiljø

Den nye åpenhetsloven – er din virksomhet forpliktet? Åpenhetsloven regulerer bedrifters åpenhet og arbeid med grunn­leggende mennesker­ettigheter og anstendige arbeids­forhold. Kort sagt: en menneske­rettighets­lov for næringslivet.

Småstoff

I tillegg finner du faste spalter som Nyheter, Nytt fra NFSR, Nye produkter, Kalender og Marked.

.

Forsiden til Renholdsnytt nr. 4/2022.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS