Nora Johanne Klungseth har hoved­ansvaret for CIB-konferansen 2023, som utgjør ett av to FM-arrangement i Trondheim i mai 2023.

Internasjonale FM-samlinger til Norge

Den 8.-12. mai 2023 blir Trondheim vert for to eventer som samler mye av den inter­nasjonale ekspertisen innenfor Facility Management.

Publisert

Nora Johanne Klungseth, som selv leder den ene samlingen, sier det er flott om det kommer mange fra praksis.

– Alle som er interessert i eiendoms­forskning og -forvaltning er velkomne. Så ta gjerne kontakt med meg, enten du er leverandør, renholds­leder, drifts­leder eller har annen tilknytning til FM-miljøet, sier hun.

Eventenes nettside

All kommunikasjon vil foregå på engelsk. Organisasjonene som står bak har de lett kryptiske navnene CIB W070 og ISO/TC 267 (forklaring i siste kapittel).

CIB-konferansen er planlagt fra mandag 8. til torsdag 11. mai, mens ISO vil avholde arbeids­møte fra tirsdag 9. til fredag 12. mai.

– De to eventene vil ha én dag sammen, World FM day, onsdag 10. mai.

Her vil de to inter­nasjonale miljøene møtes organisert for første gang. CIB-ISO 2023 oppdateres nå snart med program og mer info.

Lett blanding, men faglig tyngde

Klungseth er selv første­amanuensis ved NTNU i Trondheim, og utdyper at CIB i hovedsak er et forsker­miljø, mens ISO-gruppen har masse ulike folk fra praksis, og som jobber med eiendoms­forvaltning på ulike vis.

Hun tror eventene vil være givende for alle som jobber med FM. Særlig tirsdag-torsdag vil passe godt for bransje­personer.

Mange med norsk tilknytning

Nora Johanne Klungseth har hoved­ansvaret for CIB-konferansen 2023. Blant øvrige organisatorer finner vi Prodekan for innovasjon Alenka Temeljotov-Salaj (NTNU) og Professor Carmel Lindkvist (NTNU).

Vert for ISO/TC 267 FM Plenary er Standard Norge ved Merete Holmen Murvold.

Og i den inter­nasjonale rådgiver­gruppen for konferansene finner vi blant andre Susanne Balslev Nielsen (NIRAS A/S).

Organisatorene

CIB er et inter­nasjonalt nettverk som samler eksperter innenfor bygg og anlegg. Det har blant annet 35 arbeids­grupper, der W070 bærer navnet Facilities Management and Maintenance. W070 koordineres av Tore Haugen ved NTNU.

ISO/TC 267 Facility management er komiteen som jobber med FM-spørsmål innenfor det inter­nasjonale standardiserings­organet ISO. Den norske gruppen innenfor TC 267 ledes av Nora Johanne Klungseth.

CIB-ISO 2023 har nettside https://www.ntnu.edu/cib-iso-2023/

.

Forkortelser

CIB = Inter­national Council for Research and Innovation in Building and Construction (Conseil International du Bâtiment).

ISO = Inter­national Organization for Standardization.

Resten av navnene referer til den spesifikke delen av organisasjonen som jobber med FM / eiendoms­forvaltning.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS