Fra opplærings-appen som brukes i Kompetansestandard Renhold.

Kompetanse­standard Renhold er oversatt til engelsk

Alle medarbeidere som har standarden i en app på mobil vil få en oppdatert versjon tilgjengelig på mandag, melder NHO Service og Handel.

Den engelske versjonen er finansiert av renholds­fondet og oppgraderingen er kostnadsfri for bedriftene som har Kompetanse­standarden via Motimate.

Kompetanse­standard Renhold er et tiltak for kompetanse­heving. I service­bransjen er arbeids­språket norsk, og det skal det være, melder NHO SH.

Samtidig går vi også ut av pandemien med et betydelig arbeids­kraft­underskudd. Mange av bransjens medarbeidere og ledere har vendte tilbake til sine hjemland i Schengen-området. Polen og Baltikum er de mest sentrale samarbeids­områdene.

Mange har ikke vendt tilbake til Norge. Pendling ble nær umulig under pandemien og et økt lønnsnivå i deler av Europa har bidratt til at mange heller ikke ser nytten av å returnere til Norge. Bransjen ser etter folk og etter nye tiltak for å tiltrekke seg de rette menneskene.

Lærer renhold, språk og verdier

- Med Kompetanse­standarden, nå også på engelsk, står bedriftene sterkere rustet i arbeidet med å lære opp folk som kommer inn i bedrift og som vil tilegne seg norsk arbeidslivs grunnverdier og språk, mens de lærer renholdsfag, sier Ingeborg Malterud, fagsjef for renholdsbransjen i NHO Service og Handel.

- Kompetanse­standard Renhold på engelsk vil også være et konkret bidrag til de bedriftene som ønsker å rekruttere blant flyktningene som vil komme til Norge. Vi anbefaler å ta Kompetanse­standarden i bruk i dette arbeidet, gjerne i samarbeid med kommunenes flyktning­tjeneste, arbeid- og inkluderings­bedrifter, NAV, karriere­veiledere og annet, sier Ingeborg Malterud.

Enklere å tilby jobb

- Vi imøteser og bidrar gjerne også inn i all satsning på kompetanse i bransjen. Det være seg fra utdannings­institusjoner, fylkes­kommuners lærlinge­arbeid og NAV slik at unge og arbeids­ledige får øynene opp for en godt regulert og seriøs renholds­bransje som gir muligheter for jobb i hele landet, sier Malterud.

Mer om Kompetansestandard Renhold

Kilde: Kompetanse­standard Renhold er oversatt til engelsk (link til NHO SH)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS