Norske service­bedrifter har lang erfaring i å rekruttere og integrere medarbeidere fra andre land. Bildet viser medarbeidere i ISS.

ISS og Adecco inngår solidaritets­samarbeid for Ukraina

Krigen i Ukraina har gjort sterkt inntrykk. Adecco og ISS ønsker å hjelpe med det de kan best – få folk i jobb. ISS rekrutterer rundt 1500 medarbeidere i året, og mange av disse stillingene gjøres nå tilgjengelig gjennom AdeccoJobsForUkraine.com.

Publisert

Pressemelding fra ISS og Adecco:

.

- Dette er et historisk samarbeid som vil hjelpe ukrainske flyktninger i Norge med å integreres og finne menings­fylte aktiviteter å fylle dagene sine med, sier Torben Sneve.

- Vi i Adecco vil hjelpe med det vi kan best – få folk ut i jobb. Vi hadde ikke vært i stand til å nå det målet uten ISS, tilføyer han.

Jobs For Ukraine (på engelsk, linker til nettside for Adecco)

Les artikkelen på ukranisk / read article in Ukrainian language:

ISS та Adecco пропонують роботу українським біженцям (renholdsnytt.no)

ISS er Norges største leverandør innenfor facility management, og tilbyr tjenester innenfor renhold, restaurant- og kantinedrift, eiendomsdrift, og kontorstøtte med support­tjenester. Adecco og ISS har hatt et samarbeid lenge, og har nylig gått inn i et partnerskap.

Stillingene ISS og Adecco nå gjør tilgjengelig for ukrainske flyktninger er mange og varierte, alt fra forskjellige typer kontor­jobber, til kokker, renholdere og teknikere.

- Det er hjerte­skjærende å se de humanitære konsekvensene av krigen i Ukraina. I ISS har vi en lang tradisjon for å jobbe aktivt med inkludering og integrering av flyktninger og andre på kanten av jobb­markedet. Nå er det et akutt behov for et felles krafttak for å hjelpe ukrainske flyktninger, og sammen med Adecco skal vi gjøre det vi kan for å inkludere de som vil ut i arbeid, sier CEO i ISS Norge & Nord-Europa Carl-Fredrik Bjor.

Jobs for Ukraine gir meningsfylt arbeid til flyktninger som ønsker det

Jobs for Ukraine er en gratis jobb­plattform for ukrainske flyktninger. Siden lanseringen har nesten 1400 bedrifter i Europa deltatt, og ISS er den første store arbeidsgiveren i Norge som registrerer seg på portalen.

Over en femtedel av bedriftene tilbyr også hjelp med bolig til kandidatene, og Adecco Group bistår med gratis trening og videre­utdanning gjennom sine plattformer. Over 4000 ukrainske flyktninger har registrert seg verden over, men Torben Sneve regner med at dette tallet øker.

- Dette er mennesker som er i en krise­situasjon og har opplevd et traume de færreste kan se for seg. Mange vil ikke være i stand til å fungere i arbeidslivet, og mange er ikke helt klare. Samtidig vet vi at det sitter mennesker på flyktninge­sentre og asyl­mottak rundt i landet med et desperat ønske om noe å fylle dagene med. Meningsfylt arbeid er en forutsetning for god fysisk og mental helse, sier Sneve.

Adecco og ISS samarbeider om framtidens arbeidsliv, og begge selskap har fokus på mangfold og inkludering.

- I ISS har vi rundt 10 000 medarbeidere fra 126 forskjellige land og vi ser på oss selv som en viktig inkluderings- og integrerings­kanal. Vi skal være jobb­skaper, inngangs­port til arbeidslivet og tilrette­legger for livslang læring, sier Bjor.

- Dette gjelder ikke bare for ukrainske flyktninger, men flyktninger fra hele verden og andre på kanten av jobb­markedet. Vi er derfor svært glade for å kunne ta et krafttak sammen med Adecco for ukrainske flyktninger som virkelig trenger all den hjelpen de kan få akkurat nå, sier han.

Flere initiativer som bidrar til integrering

Adecco og ISS Norge har jobbet parallelt med flere initiativer for å hjelpe de som er rammet av krigen. ISS har hatt innsamlings­aksjon via Røde Kors, som er til stede i og rundt Ukraina og gir akutt helsehjelp, mat, vann, varme og beskyttelse til de som er rammet av krigen. Adecco Group har etablert et lokalt kriseteam på grensen mellom Ukraina og Polen, samt en døgnåpen hjelpelinje med profesjonell psykolog­hjelp. Initiativene føyer seg også inn i en lang tradisjon fra Adecco om å muliggjøre og tilrettelegge for flyktninger verden over.

ISS og Adecco er enige om at jobbtilbud er en forutsetning for vellykket integrering.

- Vi må ønske flyktninger velkommen til landet vårt med tilbud og aktiviteter. Uten meningsfylt arbeid eller noe annet å bruke dagene sine på, blir de sittende glemt på asyl­mottak rundt omkring i landet, sier Sneve.

Siden krigen brøt ut, har Adecco arbeidet tett opp mot myndighetene for å ta imot flere flyktninger.

Adecco har selv garantert arbeid og bolig for inntil 1000 ukrainske flyktninger, og gjennom samarbeidet som nå er etablert med ISS kan man tilrettelegge for en smidig velkomst.

Ønsker du å vite mer? Her finner du stillingene: Jobs For Ukraine (link til Adeccos nettside)

Kilde: ISS og Adecco inngår solidaritets­samarbeid for Ukraina (link til ISS)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS