Vær kreativ og vis renholderne hvor godt du setter pris på jobben de gjør.

En god uke igjen til Renholderens dag

Nå er det litt over en uke igjen til Renholderens dag, som markeres første mandag i hver desember, denne gang 5. desember. I år er dagen ekstra viktig.

Publisert

Etter to år der pandemien spolerte manges planer for Renholderens dag, er det igjen duket for feiring på tradisjonelt vis.

Renholdsnytt oppfordrer både renholds­ledere og andre til å stikke hodene i bløt, slik at nettopp din arbeidsplass kan hedre en yrkes­gruppe der mange har vært front­kjempere mot korona­viruset.

Mange av dem som Renholdsnytt har snakket med det siste året, kan fortelle at den ekstra oppmerksomheten som renholds­avdelingene fikk under pandemien, tildels har forvitret.

Nå er det ekstra viktig å gi hverandre heder, ære og ros.

Dagen har vært vanlig å feire med kake, boller, t-skjorter, utlodninger, aktiviteter, plakater og andre påfunn for å hedre renholdere. Du kan også rose dine kolleger via sosiale medier eller sende en hyggelig hilsen til deres nettbrett / mobil.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Men hva du enn gjør – sørg for å skape litt blest overfor alle på arbeids­plassen, ikke bare innad i renholds­avdelingen.

I 2022 feires dagen for 22. gang i Norge (i den grad folk fikk feiret i 2020 og 2021).

Renholderens dag

Tradisjonen startet ved renholds­avdelingen på Ullevål sykehus, da en under­søkelse viste at de ansatte følte de hadde et lav­status­yrke.

Renholderens dag ble innført med mål om å bevisst­gjøre både renholderne selv og de øvrige ansatte på hvor viktige renholdere er på en arbeids­plass.

Tradisjonen med å ha en dag der renholderne får litt ekstra oppmerk­somhet har siden spredd seg til offentlige og private virksomheter over hele landet.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS