Arbeidsminister Hadia Tajik poengterer at Arbeids­tilsynet har utøvd for lite kontroll med renholds­bransjen under pandemien.

Vil ha flere kontroller i renhold

Arbeids­tilsynet har gjennom­ført fysisk kontroll hos én renholds­bedrift i løpet av tre år. Nå lover Arbeids- og inkluderings­minister Hadia Tajik flere kontroller i renholds­bransjen.

Publisert

Støre-regjeringen foreslo å øke bevilgningene med 20 millioner kroner i forhold til forslaget fra Solberg-regjeringen. En del av dette skal gå til flere tilsyn i renholdsbransjen.

Det skriver FriFagbevegelse / Arbeidsmanden (sistnevnte er organ for arbeidstaker­organisasjonen Arbeidsmands­forbundet, som organiserer mange av renholderne i privat sektor, red.anm.)

Da arbeids­ministeren var med på å presentere Norges­modellen for seriøse offentlige anskaffelser i midten av januar, trakk hun fram at en skal starte med bygge­bransjen og renholds­bransjen. Norges­modellen er en innskjerping av reglene for offentlige anskaffelser for å forhindre at arbeidslivs­kriminalitet og sosial dumping.

Ved den anledningen la Tajik stor vekt på at det er viktig med kontroll.

Arbeidstilsynet har ikke besøkt en renholdsbedrift siden 2019: – Dette er en katastrofe (ekstern link til Arbeidsmanden)

– Jeg er opptatt av at Arbeids­tilsynet skal være synlig til stede i arbeids­livet. Det har vært for lite kontroll under pandemien. Det sier seg selv at hvis man har regler som ikke blir kontrollert, da har man heller ikke sikret etter­levelsen av de reglene. Da blir stadig nye regler ganske verdiløst, sier Tajik.

Kilde: Hadia Tajik lover flere kontroller i rengjøringsbransjen (ekstern link til Frifagbevelse)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS