Kvinner støvsuger fortsatt mer enn menn – selv om de hater det mest.
Kvinner støvsuger fortsatt mer enn menn – selv om de hater det mest.

Kvinner støvsuger mest – og hater det mest

Støvsuger­selskapet Neato Robotics har fått gjennom­ført en under­søkelse om nordmenns vaner og meninger om støv­suging.

Publisert

Her kommer det frem mye interessant:

  • Kvinner støvsuger fortsatt mer enn menn
  • Én av tre krangler om støv­sugingen
  • Én av ti gikk til innkjøp av robot­støvsuger på grunn av krangling
  • Én av fem støvsuger sjeldnere enn én gang i uken

Det kommer frem i en under­søkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Neato Robotics. Den viser nemlig at tre av fem kvinner støvsuger oftest hjemme.

I følge presse­meldingen fra Neato viser under­søkelsen i tillegg at kvinner misliker denne arbeids­oppgaven i mye større grad enn menn.

Tre ganger så mange kvinner som menn oppgir nemlig at støvsuging er den typen husarbeid de hater mest.

– Selv om de fleste kvinner fortsatt tar mest ansvar for støvsugingen hjemme, ser vi at moderne teknologi gjør at menn involverer seg mer og synes støv­sugingen er mer gøy, sier Vidar Elshøy, Nordisk salgssjef i Neato Robotics.

Krangler om husarbeidet

Med tanke på skjev­fordelingen er det kanskje ikke så overraskende at husarbeid er en kilde til konflikt i parforholdet.

Ifølge under­søkelsen svarer nesten én av tre at de krangler om støv­sugingen hjemme.

– I en travel hverdag med jobb, barn og fritids­aktiviteter er de mange som har lite tid og overskudd til husarbeid. Det er særlig kvinner som opplever dårlig stemning knyttet til støvsuging. 35 prosent kvinner svarer at de har opplevd krangling om støvsuging, men kun 23 prosent menn sier det samme, sier Elshøy.

Han foreslår at en løsning for mer harmoni på hjemme­bane, er å investere i en robot­støvsuger.

Ifølge under­søkelsen svarer én av ti av de som har kjøpt seg robot­støvsuger at uenigheter om hvem i parforholdet som skal støvsuge var årsaken til kjøpet.

– I en hektisk hverdag hjelper det mye med én mindre ting å tenke på. Det er vanlig å bruke opptil én til to timer i uken på støvsuging. Lar du en robot ta seg av denne oppgaven får du mer tid som du heller kan bruke på å slappe av på sofaen, eller gjøre noe hyggelig med partneren eller barna, sier Elshøy.

Bidrar til godt inneklima

En robot­støvsuger gjør det også lettere å opprettholde et godt inneklima. Halvparten av de som har kjøpt seg robot­støvsuger sier at det er for å sikre hyppig nok støvsuging. Noe som ikke bare er viktig for trivselen, men også en god helse, ifølge pressemeldingen.

– Eksperter anbefaler å støvsuge minimum én gang i uken, eller oftere ved behov. Har du kjæledyr som røyter kan daglig støvsuging være nødvendig. Har du også mye tepper anbefales det å støvsuge minimum to ganger i uken, sier Elshøy.

Ifølge under­søkelsen støvsuges det sjeldnere enn én gang i uka hjemme hos én av fem. Seks prosent oppgir også at de støvsuger månedlig eller sjeldnere.

– Ifølge Norges Astma- og Allergi­forbund kan oppsamling av støv og mangelfull rengjøring medføre helseplager som utvikling eller forverring av allergi og astma. Jevnlig rengjøring og støv­suging bidrar til å bedre inneluften, og reduserer forekomsten av husstøv­midd og muggsopp. Moderne støv­sugere med HEPA-filter fjerner allergener effektivt og filtrerer også bakterier og virus, hevder Elshøy.

Mange prioriterer særlig støvsuging i oppholdsrom som stue og kjøkken, men ifølge Elshøy er det faktisk sove­rommene som er viktigst.

– Det er på sove­rommet vi oppholder oss flest timer i løpet av et døgn. Husk å støvsuge godt under senga. Nye robot­støvsugere er utviklet slik at de kommer lettere til i kriker og kroker, men husk å gå over med en manuell støvsuger i de minste krokene og bak møbler for et perfekt resultat, avslutter Elshøy.

Kilde: Pressemelding fra Neato Robotics

Empty article - Title

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS