Mange FM-bedrifter har utmerkede personal­restauranter. Hvem vinner prisen for sunn mat?
Mange FM-bedrifter har utmerkede personal­restauranter. Hvem vinner prisen for sunn mat?

Nå kan du nominere til prisen for sunnere kosthold

Kantine- og forpleinings­bedrifter er viktige i arbeidet for et sunnere kosthold. Nå kan én av dem bli vinner av en av årets priser som deles ut av Helse- og omsorgs­departementet.

Publisert

Denne meldingen er skrevet av NHO Service og Handel:

.

Frist for nominering er 15. oktober.

– Vi ønsker å sette søkelyset på det gode arbeidet matvare­bransjen gjør med å tilrettelegge for et sunnere kosthold. Utmerkelsen ble opprettet i 2020, og i fjorårets konkurranse kom det inn mange gode nominasjoner til sunnere produkter og markeds­førings­tiltak, sier helse- og omsorgs­minister Bent Høie i en presse­melding.

Det lyses derfor på nytt ut to utmerkelser i regi av intensjons­avtalen for et sunnere kosthold, én i kategorien «sunnere produkter» og én i kategorien «sunnere markedsføring». Nominasjonen er åpen fra 16. august til 15. oktober, og vinnerne vil bli kåret den 7. desember. Konkurransen er åpen for aktører som har signert intensjons­avtalen eller tilslutnings­avtalen.

Gjør det enklere å ta sunne valg

Matvare­bransjen og helse­myndighetene har i flere år samarbeidet om å gjøre det enklere for forbrukerne å ha et kosthold som er i tråd med myndighetens kostholdsråd.

– Å få oss alle til å spise litt sunnere er en viktig oppgave, sier Høie.

– Bransjen har blant annet gjort en stor innsats for å redusere mengden salt i matvarene, og sukker­forbruket i Norge er betydelig redusert de siste årene. Det er kjempebra. Det er også gjort mye for å fremme forbruket av fisk, grove korn­produkter, grønnsaker, frukt og bær, men her har vi ikke lykkes like godt og det kan gjøres enda mer. Jeg håper at disse utmerkelsene kan inspirere matvare­aktørene til å tenke nytt for å bidra til at befolkningen får et sunnere kosthold.

Alle som sluttet seg til seg samarbeidet for et sunnere kosthold kan nominere eller nomineres for sine gode tiltak i regi av intensjons­avtalen for et sunnere kosthold.

Her kan du nominere, finne kriteriene og mer info (ekstern link til Helsedir)

Kilde: Hvem vinner prisen for sunnere kosthold 2021? Nominer din kandidat! (ekstern link til NHO SH)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS