For dem som ligger høyere enn minstelønn, øker lønna med 2 kroner timen. Det gis også et lavlønns­tillegg på 1,25 kroner, mens fagbrev­tillegget øker med 1,50 kroner, til alle arbeids­takere som omfattes av overenskomsten.

Minstelønn +6 kr/t i renovasjon

Den nye minstelønna for ansatte i renovasjons­bransjen blir på 192,32 og vil gjelde regnet fra 1. mai 2021.

Publisert

LO, Felles­forbundet og Norsk Arbeidsmands­forbund på den ene siden, og Maskin­entreprenørenes Forbund (MEF) på den andre siden enige i forhandlingene på overenskomst for miljø­virksomheter. Det melder LO-organet FriFagbevegelse.

Overenskomst for miljø­virksomheter regulerer arbeidet til ansatte innen renovasjons­bransjen, deriblant søppel­kjørere og ansatte på avfalls­mottakene, pluss skogs­arbeidere og brønn­borere.

For ansatte under 18 år, som har 70 prosent av minste­lønna for arbeidere over 18 år, blir lønna 134, 62 kroner i timen.

Det generelle tillegget øker med 2 kroner i timen.

I tillegg gis det et lavlønns­tillegg på 1,25 kroner i timen til alle arbeids­takere som omfattes av overenskomsten.

Fagbrev­tillegget øker med 1,50 kroner i timen, til 15 kroner i timen.

Kilde: Renovasjonsarbeidene får ny lønn: Minstelønna økes med 6 kroner per time (FriFagbevegelse)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS