Arkiv-bilde som viser robotene og Bjørn Platou, adm.dir. i Decon-X.

Decon-X-robot godkjent etter ny standard

I mai 2020 trådte en ny europeisk standard for effekten av desinfiserings­systemer i kraft i Norge. Nå har selskapet Decon-X fått godkjent desinfiserings­roboten sin i henhold til standarden.

Publisert

Implementeringen av den europeiske standarden i Norge betyr at renholdsledere over hele landet plutselig har helt andre forutsetninger for å kvalitetssikre desinfiseringsløsninger de kjøper inn, i følge en pressemelding fra selskapet.

Selskapet skriver at koronapandemien det siste året har satt infeksjon og smittevern på dagsorden. Derfor er det ekstra viktig at den europeiske standarden er implementert i Norge. Det gir et helt annet grunnlag for innkjøpsansvarlige og renholdsledere, som nå kan føle seg trygg på at investering i sertifisert desinfiseringsteknologi faktisk fungerer.

Standard

Decon-X er godkjent i henhold til EN 17272, som er den europeiske og norske standarden for desinfiseringssystemer som bruker luftbåren desinfiseringsmetode. Den trådte i kraft i mai 2020.

Bakgrunn

Roboten er utviklet av Decon-X på Lysaker og produsert hos Tronrud Engineering på Hønefoss. Mer enn 300 helseinstitusjoner i Norge og utlandet bruker roboten. Den har blitt testet av forskningsinstitusjoner som Nofima, Christian Michelsen Institutt i Bergen og Dr. Brill Institute i Tyskland. Testene viser at roboten fjerner 99,999% av alle bakterier, sporer og virus. Hydrogenperoksid dreper også viruset som gir Covid-19.

Selskapet har også mottatt støtte fra Norsk Forskningsråd og Norway Healthtech.

Kilde: Pressemelding for Decon-X

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS