Tommy Rønning fra samarbeids­partner Ayla har vært aktivt med i å utarbeide det nye QR-kode-systemet.

Enklere med QR-koder enn sensorer

Mens noen legger opp til å bruke sensorer for å effektivisere renholderens hverdag, velger Sota Data å gå i en annen retning med sitt dataverktøy.

Publisert

Redigert utdrag fra Renholdsnytt nr. 5/2021:

– Ved ganske enkelt å skanne en QR-kode med mobil­telefonen kan renholderen melde fra om oppdraget er utført, ikke utført eller om det finnes avvik. Det kan også sendes med bilde hvis renholderen ønsker å rapportere et problem, sier Harald Habberstad, adm.dir. i Sota Data AS.

Selskapets planleggings- og kalkyle­verktøy ble tidligere i år utvidet med en funksjon for å generere QR-koder.

Harald Habberstad, adm.dir. i Sota Data, forklarer at program­varen enkelt kan kjøres på en helt vanlig mobil.

– Den 30x30 mm store QR-kode-etiketten kan for eksempel plasseres i dørkarmen, på kaffe­trakteren eller i inngangs­partiet, sier han.

Kostnadsvennlig

På denne måten kan QR-kodene utgjøre et halv­automatisk rapporterings­system, og være et billig alternativ til å bruke kostbare sensorer.

Renholderen trenger heller ikke utstyres med nettbrett, da det er til­strekkelig med en helt vanlig mobil­telefon med kamera og QR-kodeleser, som du enten har eller kan kjøpe for under tusen­lappen.

Unødvendig med sensorer

– Flere av konkurrentene deres tilbyr sensorer som forteller noe om bruken av et bygg i sanntid. Opplegget med QR-koder vil kanskje egne seg best for steder med et noenlunde forutsigelig renholds­behov, spør vi?

– I praksis har alle store virksomheter frekvens­renhold, der de har renholdere som uansett må gå runden og gjøre rent plassen. Dette gjelder selv om du har behovs­prøvd renhold, sier Habberstad.

Utvidet samarbeid

Tidligere i 2021 inngikk Sota Data for øvrig et samarbeid med Ayla Konsulent­tjenester, som er etablert av Tommy Rønning for blant annet å bistå Sota Data med oppfølging av kunder (tegne og registrere renholds­oppdrag), opplæring og annet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS