Ill.foto som viser roboten Minuteman Roboscrub 20 i dagligvarehandel. Denne har "innmat" fra Brain Corp.

50 mill kvm robot­renhold

Gulvvaske­roboter med program­vare fra Brain Corp har i 2021 rengjort nærmere 50 millioner kvadrat­meter gulv i Europa.

Publisert

Selskapet Brain Corp. er aktive med pressemeldinge­r nå om dagen.

Michel Sprujit.

De opplyser at roboter med deres programvare nå har dekket 500 millioner kvadratfot (46,45 millioner kvadratmeter) i Europa i 2021.

Økningen har vært spesielt stor de siste seks månedene, med 226 prosent økning i gulvareal dekket av roboter.

På disse seks månedene skal automatiseringen ha innspart ialt 26 000 arbeidstimer. Den største økningen har vært innenfor detaljhandel, kjøpesentre og logistikk.

– Autonome roboter er i ferd med å fylle et økende gap i bransjer som strever med å tiltrekke seg og å holde på medarbeidere, sier Michel Sprujit hos Brain Corp.

.

Roboten Tennant T7 i lufthavn.

.

Sliter med å ansette

I følge undersøkelsen Labour Market Outlook Summer 2021, som er utarbeidet av pressebyrået Agility Press, har andelen av ubesatte stillinger i yrker det det er vanskelig å få tak i medarbeidere, økt fra 26 prosent i 2020 til 39 prosent i 2021.

De bransjene der er vanskeligst å få folk til, er overnatting (51 prosent), helse og velferd (49 prosent), produksjon (47 prosent), transport og lagring (36 prosent) og detaljhandel (31 prosent).

.

Roboten Nilfisk SC60 i lagerbygg.

.

Større problemer på sikt

Selv om antallet ubesatte stillinger er utfordrende her og nå, viser en studie utført av FN at forgubbingen i Europa utgjør et enda større problem.

I 2050 ventes Europa å ha 95 millioner færre innbyggere i arbeidsfør alder (20 til 64 år) enn i 2015.

Det gjør argumentet for å få bistand fra roboter enda sterkere, i følge BrainCorp.

Om Brain Corp.

Selskap som produserer programvare og selvkjørende egenskaper til roboter, og benyttes av flere produsenter av blant annet gulvrengjørings­maskiner og transport­roboter.

Pr. nå skal deres utstyr være installert i 16 000 roboter verden over, og med dette utgjøre den største robotflåten av sitt slag i verden.

Kilde: Pressemeldingen «European Robot Cleaning Fleet Hits Landmark 500 Million Square Feet Covered Autonomously in 2021»

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS