Selvklebende antivirus-merker

Safe Pads er selv­klebende merker med et belegg av sølv-ion-teknologi. De inaktiverer virus, bakterier og sopp, og kan festes på kontakt­flater for å redusere smitte­spredning.

Publisert

Merkene kan fås til dørhåndtak, lysbrytere, trykknapper, handlevogner, gelendere, mobiler, nettbrett, skrivebord og annet.

Ved overføring av virus/bakterier til et slikt merke vil det øyeblikkelig begynne en prosess der 99,9 prosent av mikro­organismene inaktiveres/skades av sølv-ionene, ifølge norsk forhandler Insider Facility Services AS.

Merkene kan fås til ulike typer kontaktflater, som her: skyvedører.
Merkene kan fås til ulike typer kontaktflater, som her: skyvedører.

Når en annen person berører en Safe Pad etter deg, vil mikro­organismene enten være inaktivert eller døende. Smitte­spredningen vil derfor stoppe ved Safe Pad-merket.

Produktet er blant annet testet mot MRSA, E.coli og koronavirusene SARS-CoV-2, HCov-229E og FCov. Det er utviklet av det britiske selskapet Veraco.

De selvklebende merkene kan man enkelt feste selv. De skal være lette å fjerne etter bruk. Merkene kommer i flere farger og kan også fåes med egne logoer. For mobiler og berørings­skjermer kommer merkene i transparent farge.

Levetiden på Safe Pads anslås til opptil to år, avhengig av trafikken ved lokasjonen. Ved eventuelt smuss etc. rengjør man med rent vann. Utover dette skal merkene være selvrensende, ifølge leverandøren.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS