FHI burde ha vært tydeligere på at det er de som arbeider nær pasientene, som må prioriteres for vaksinering. Det mener Iren Luther i Fagforbundet.
FHI burde ha vært tydeligere på at det er de som arbeider nær pasientene, som må prioriteres for vaksinering. Det mener Iren Luther i Fagforbundet.

Sykehusrenholdere bør få rykke fremover i vaksinekøen

Renholdere og portører må vurderes for lista over dem som skal få vaksine først. Nærheten til pasientene bør telle mer enn yrkestittel når vaksinene skal fordeles på sykehus og i kommuner, mener Iren Luther i Fagforbundet.

Publisert

Frykt for økt smitte etter jul og nyttår har nå ført til at en del av helsearbeiderne skal være blant dem som først får tilbud om vaksine. En undersøkelse fra koronastudien viser også at helsepersonell er mer utsatt enn andre, skriver LO-organet FriFagbevegelse.

– Jeg syns Folkehelseinstituttet burde ha vært tydeligere på at det er de som arbeider nær pasientene, som må prioriteres, sier Iren Luther.

Hun sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg og er leder i Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial.

– Begrepet helsearbeider kan også være litt snevert når det gjelder hvem som er nær pasienter. Kanskje skal renholdere som vasker inne hos beboere som er eller kan være koronasmittet, også prioriteres, sier hun.

Kilde: Renholdere og portører må vurderes for lista over dem som skal få vaksine først, mener Iren

https://frifagbevegelse.no/nyheter/renholdere-og-portorer-ma-vurderes-for-lista-over-dem-som-skal-fa-vaksine-forst-mener-iren-6.158.758357.b7822a0c71

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS