Fremtidens kontor­bygg er ventet å bli attraktive reisemål der kunde­opplevelse og service er i sentrum. Det setter krav til alle som leder og utfører FM-tjenester.

Coor: Venter økende tjeneste­utsetting etter krisen

Konkurranse­utsetting vil vokse i kjølvannet av pandemien, mener FM-selskapet Coor, som tror kundene vil stille høyere krav fremover.

I en pressemelding fra Coor tar selskapet for seg antatte utviklings­tendenser etter pandemien. Selskapet skriver at FM-markedet i Norden er sterkt og anslått til rundt 400 milliarder SEK, hvorav i overkant av 200 er tjeneste­utsetting.

Markedet for tjeneste­utsatte IFM-tjenester (integrert FM) utgjør bare 15 milliarder SEK, men vokser imidlertid raskere enn FM-markedet generelt, med rundt 5 prosent i året.

Tekno-toget akselererer

Coor ser også for seg at behovet for høy­teknologiske, digitale og berøringsfrie løsninger øker.

Teknologi er viktig både for økt hjemme­arbeid og for et virus­sikkert miljø på arbeids­plassen.

Et eksempel er sensorer som måler hvor ansatte sitter og er samlet, men også løsninger som luft­rensere for et bedre inneklima.

Økt etterspørsel etter renhold

Selskapet regner også med at etter­spørselen etter profesjonelt renhold vil vedvare også etter Covid-19-krisen.

I dag ønsker mange kunder renhold fastsatt i daglig drift, kanskje i kombinasjon med å sikre at alle overflater holdes rene fortløpende.

Kontoret har en lys fremtid

Coor mener at kontoret vil fortsatt være viktig for å bygge kultur, for innovative og kreative møter og for å tiltrekke seg talent – selv om hjemme­arbeid antas å øke.

Siktemålet er fleksibilitet gjennom skredder­sydde løsninger for ulike typer bedrifter og ansatte. I fremtiden er kontoret spådd å bli et attraktivt reisemål der kunde­opplevelse og service er i sentrum.

Eiendoms­ledelse og daglig ledelse kommer inn som viktige roller, for å sikre behovet for både trygghet og sikkerhet, samt for økt servicenivå.

Kilde: Hvilken etterspørsel ser vi i FM-bransjen etter Corona?

https://www.coor.no/presserom/pressemeldinger/2021/hvilken-ettersporsel-ser-vi-i-fm-bransjen-etter-corona/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS