Det anbefales å bytte mopp ofte, ha flere moppehoder tilgjengelige enn vanlig, og rengjøre både dem og skaftet.
Det anbefales å bytte mopp ofte, ha flere moppehoder tilgjengelige enn vanlig, og rengjøre både dem og skaftet.

5 tips rundt rene mopper

Før pandemien var det nok lettere å slippe unna med at moppen ikke ble skikkelig rengjort og vedlikeholdt, iallfall i mindre kritiske lokaler som i kontorbygg.

Publisert

Slik kan vi ikke tenke lenger. Det er alltid en mulighet for at mikroorganismer som har festet seg til moppen i et lokale, kan spre seg til andre lokaler. Det gjør at behandlingen av moppene er viktigere enn noen sinne, skriver renholdsbladet Cleaning & Maintenance Management.

For det første må renholdsavdelingen etablere rutiner for å motvirke at moppene sprer patogener, for det andre bør renholderne vurdere om det finnes måter å rengjøre gulvene på som ikke medfører bruk av mopp.

CMM argumenterer for at det ikke finnes ikke noe slikt som noen «perfekt» metode for hvordan mopper skal håndteres fra de vaskes til de tas i bruk og så returneres til vaskeriet igjen. Det eneste vi kan gjøre, er å gjøre vårt aller beste for å holde moppene så rene og frie for patogener som mulig.

  • Bruk flate mopper. Gammeldagse trådmopper (om slike overhodet fortsatt er i bruk) samler patogener lettere enn flate mopper, men de kan være mye vanskeligere å vaske og desinfisere.
  • Ha mange moppehoder tilgjengelige og bytt ofte. Ikke vent til hodet har synlig smuss, da er det for sent.
  • Rengjør moppehodene etter hver gangs bruk. Kanskje bør de kastes etter en tids bruk.
  • Rengjør moppeskaftet. Dette overses ofte, men også skaftet samler opp patogener. Rengjør først (rengjøringsmiddel ifølge CMM) og desinfiser etterpå.
  • Rengjør vaskebøtta, først med rengjøringsmiddel, desinfiser etterpå.

Kilde: Don’t Forget to Clean Your Mops

https://www.cmmonline.com/articles/dont-forget-to-clean-your-mops

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS