Micro Mix er den nyeste matten og består 100 prosent av gjenbrukte tekstiler og fiskegarn.

Bærekraft fra Nor Tekstil under båt-messen

Under Bygg Ren Verdi stiller Nor Tekstil AS bl.a. med matter som består av 100 prosent gjenbruks­materiale og arbeidstøy / helsetøy som er FairTrade.

Publisert

Ingen tvil om at det jobbes sterkt med bærekraft også innenfor vaskeri- & tekstilbransjen.

– Vi leverer nå flere matter som er 100 prosent gjenbruk. Det er god miljøsatsing, sier Anne Kristine Mittet, som er assisterende markedssjef Helse hos Nor Tekstil.

Tre gjenbruksmatter

Micro Mix er den siste på markedet av de tre mattene. Den benytter gjenbrukte tekstiler og fiskegarn, skal ha 20 prosent bedre opptak enn bomulls­mattene og 40 prosent bedre enn miljø­mattene.

VIP-matter, eller «røde løpere» om man vil, er for spesielle anledninger. Mattene tar opp store mengder sand fukt og blandet smuss for å beskytte gulvene. 100 prosent gjenbruks­tekstil.

Miljømatter består også av 100 prosent gjenbruks­tekstil og har ellers mange av de samme egenskapene som VIP-mattene.

Fair Trade arbeidstøy

– Det blir også anledning til å se Fair Trade arbeidstøy. Nor Tekstil har blant annet levert kitler til tre store sykehjem i Oslo. Dette er kanskje de første i helse­vesenet i Norge som har tatt i bruk FairTrade-merkede kitler, sier Anne Kristine Mittet.

Leverandør for FairTrade-kitlene er for øvrig Kentaur, som har fått godkjent både metervare og fabrikk til FairTrade-produkt. Merke fremkommer som logo på erme.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS