Rundt 550 ISS-medarbeidere ventes å bli involvert i den daglige driften av Equinor-bygg. (Arkivfoto fra ISS Facility Services' hovedkontor i Oslo).

ISS inngår kontrakt med Equinor på inntil 5,5 mrd.

ISS og Equinor inngår IFS-avtale til en verdi av 550 millioner kroner pr. år i fem år, med mulighet for ytter­ligere fem års forlengelse.

Den totale kontrakts­verdien er beregnet til i overkant av 5,5 milliarder kroner for 10 års varighet.

Avtalen er den største facility management-avtalen i det norske markedet, i følge en pressemelding fra ISS i Norge.

ISS skal levere renhold, kantine­drift, teknisk forvaltning, kontor­tjenester og sikkerhets­tjenester på 12 Equinor-kontor­lokasjoner i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim, Stjørdal og Harstad. Rundt 550 ISS-medarbeidere vil være involvert i den daglige driften av byggene.

– Dette er en stor dag for ISS. Vi er veldig stolte over å ha inngått et strategisk samarbeid med Equinor og setter stor pris på tilliten, sier konsern­sjef i ISS Facility Services, Carl-Fredrik Bjor.

– Nå ser vi frem til å levere tjenester av høyeste kvalitet som bidrar til å skape et motiverende arbeidsmiljø, og en enklere og mer produktiv hverdag for Equinors medarbeidere. Jeg vil rette en stor takk til teamet i ISS, både i Norge og globalt, som har jobbet beinhardt for å få dette til. Vi gleder oss til oppstart i november og til samarbeidet fremover, sier han.

Skal spille hverandre gode

Avtalen er et såkalt Vested-samarbeid og med en årlig verdi på 550 millioner kroner er det den største Vested-avtalen som noensinne er inngått i Norden.

I motsetning til tradisjonell outsourcing der man kjøper nøye spesifiserte tjenester, inngår partene i en Vested-avtale et strategisk samarbeid der tillit er en avgjørende faktor.

Samarbeidet skal legge til rette for at begge parter er forpliktet til hverandres suksess og skal dermed føre til bedre tjenester og reduserte kostnader for begge parter.

Vested er en metodikk som er utviklet av forskere ved Universitetet i Tennessee og prosessen for å inngå samarbeidet fasiliteres av en godkjent fasilitator og vil siden bli sertifisert av Universitetet i Tennessee.

Les også: ISS med sin første Vested-avtale i Norden (21/8-2019)

Avtalen har oppstart 1. november 2021. Det vil bli gjennomført virksomhets­overdragelse mellom tidligere og ny leverandør i henhold til arbeids­miljø­lovens bestemmelser.

Kilde: ISS og Equinor inngår avtale til en årlig verdi av 550 MNOK

.

Equinor med store avtaler

Equinors avtale med ISS ble inngått 30. juni 2021 og bare 15 dager etter at Coor fikk fornyet en avtale med Equinor som omfatter bl.a. renhold, kantine, vaktmester­tjenester, intern­service, leirdrift og operasjonelt KHMS-arbeid ved Equinors produksjons­anlegg.

Oppstart av også denne avtalen er 1. november 2021. Den har en varighet på fem år med opsjon på forlengelse i ytterligere tre år, og en årlig kontrakts­verdi på om lag 300 millioner kroner. Det vil si at avtalen har en potensiell verdi på rundt 2,4 milliarder kroner.

Bladet Aktuell Sikkerhet melder at Equinor dessuten har inngått kontrakt med sikkerhets­leverandøren Securitas på levering av «manuelle og tekniske tjenester», en kontrakt som har en anslått verdi på 500 millioner kroner dersom man oppsummerer for kontrakts­perioden på fem år + tre opsjonsår.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS