Daglig leder ville ha et forsterkende ord i firmanavnet.

Får ikke hete «Fette Reint»

Brønnøysund­registrene mener navnet på den nystartede rengjørings­bedriften er upassende og at det må skifte navn.

Publisert

Daglig leder i firmaet, Andreas Eriksen, ble permittert fra reisebyrå-jobb i mars 2020. Han valgte da å starte et agentur for rengjøringsmidler.

For å få godt med «trøkk» i firmanavnet, valgte han å ta med dialektordet «fette». Eriksen er stolt av det nordnorske språket og mener ordet er brukt som et positivt og forsterkende ord.

Men da han skulle registrere bedriften som et aksjeselskap, vedtok Brønnøysundregistrene å avslå navnet. Eriksen forteller at han vil klage inn vedtaket.

.

Saken ble først omtalt av Nord24.no, men er også fortalt på NRK: Myndighetene mener navnet Fette Reint er diskriminerende. Gründeren mener det er fette uakseptabelt - https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/fette-reint-ma-skifte-navn.-men-norge-er-full-av-rare-navn-som-grottebadet-og-fittsprettmyra-1.15363882

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS