Det nye renholds­konseptet fjerner behovet for såkalt forspyling. Det frigjør rengjøringstid og reduserer vann- og varmeforbruk.

Nytt renholds­konsept reduserer forbruk

Lilleborg og havbruks­selskapet Cermaq har implementert et nytt renholds­konsept i Steigen. Det har rasjonalisert vaske­prosessene.

Tradisjonelt forspyles alle overflater i et fiske­slakteri før det deretter skum­legges, avspyles, desinfiseres og finspyles, for så å tørke, melder Lilleborg.

Renholds­konseptet som nå er tatt i bruk kalles EnduroPower og fjerner behovet for forspyling. Reduksjonen i vann­forbruk til renhold er estimert til 18 400 kubikkmeter vann per år, mens det tilhørende varme­forbruket er redusert med tilsvarende 10 400 kg CO2-ekvivalenter.

Samtidig ble det frigjort tilsvarende 27,5% årsverk i rengjøringstid, som nå kan brukes til slakting. Renholds­konseptet er utviklet av Lilleborg og ble først lansert i kjøtt­industrien.

Kilde: Nytt renholds­konsept reduserer forbruk

https://www.lilleborg.no/2021/04/nytt-renholdskonsept-reduserer-forbruk/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS