Høyskolen i Lisburn i Nord-Irland ønsket å redusere avfalls­mengden både i og rundt skole­området. Løsningen ble snakkende avfalls­dunker.

Snakkende avfallsdunk

Nordirsk innovasjon skal motivere folk til å redusere forsøpling.

Publisert

Dunkene er utstyrt med en liten høyttaler og en bevegelses­sensor som merker når noe kastes oppi dunken. Da avgir de enkle budskap som «Can it for a better planet» og «Give a hoot, don’t pollute». Ordlyden kom de fram til gjennom konkurranser blant studenter og ansatte, melder bladet Cleaning Health Today.

Dunkene er laget av Amberol, et nordirsk selskap som produserer blant annet selvvannings­systemer, potter, benker og dunker. De er laget av resirkulert eller resirkulerbar poly­etylen og kan brukes både innendørs og utendørs.

Selskapet har også snakkende avfalls­dunker utformet som bamser og ping­viner, men de som står i høyskole­miljøet har et mer normalt/voksent utseende.

Kilde: College installs talking bins to help improve litter disposal (ekstern link til CHT magazine)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS