Det bør være en jevnlig tapping av vann­systemet, både på arbeids­plassen og i hjemmet.

Dobbelt så vanlig med legionella

Antallet positive legionella­prøver i norske nærings­bygg har doblet seg under pandemien.

Publisert

Årsaken er tomme arbeids­plasser.

– Med stille­stående vann­bakterier så blir det fort oppvekst av legionella, forteller avdelings­leder ved Unilabs, Åse Nysæter, til melder NRK Vestfold og Telemark.

Laboratoriet i Skien tar rundt 10 000 prøver i året. Antallet positive prøver har økt fra 1000 til 2000 under pandemien.

FHI advarte i mai i fjor om fare for legionella­vekst når bygg blir stående tomme.

Kilde: Legionella­funn på arbeids­plasser doblet under pandemien

.

Les også:

NKF: Mye ukritisk bekjempelse av legionella. Norsk Kommunal­teknisk Forening har sammen med Undervis­nings­bygg i Oslo og Stavanger kommune etablert et prosjekt for målrettet og kunnskaps­basert bekjempelse av legionella i kommunale bygg. (13/11-2020)

Husk legionella­vettreglene i vinterferien. I vinter­ferien brukes mange både private og firma hytter som har stått tomme en stund. Hytter som har stått ubebodd lenge, kan forårsake alvorlig lunge­sykdom. (19/2-2021)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS