Utenlandske arbeidstakere kan unngå karantene­hotell hvis arbeids­giver stiller overnatting til rådighet, men fasilitetene må være forhånds­godkjent av Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet må godkjenne innkvartering

Er du arbeids- eller oppdrags­giver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdrags­takere i innreise­karantene? Da må du få innkvarteringen forhånds­godkjent av Arbeidstilsynet.

Publisert

Hovedregelen er at utenlandske arbeids­takere skal på et karantene­hotell straks de kommer til norskegrensen.

Man kan imidlertid få unntak fra karantene­hotell dersom arbeids- og oppdrags­givere kan tilby en innkvartering som er forhånds­godkjent av Arbeids­tilsynet før innreise.

Innkvarteringen må selvsagt tilfredsstille de sedvanlige krav til f.eks. brann­sikkerhet, bostandard og hygiene, og i tillegg:

  • enerom med tv og internett
  • eget bad og toalett
  • eget kjøkken eller matservering
  • mulighet til å unngå nærkontakt med andre

Søknaden om slik innkvartering skal sendes inn av arbeids- eller oppdrags­giver som er registrert som virksomhet i Norge. Alle som søker, må ha registrert forretnings­adresse i Enhetsregisteret.

Sjekk flere detaljer hos Arbeids­tilsynet på linken under.

Kilde: Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene

https://www.arbeidstilsynet.no/tema/innkvartering-av-arbeidstakere/godkjenning-av-innkvartering-for-arbeidstakere-i-innreisekarantene/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS