Renholderne krevde å få beholde de lønns- og arbeidsvilkårene de hadde før konkurranseutsetting - og vant fram med sitt krav i retten.

Togrenholdere vant i retten

Da renholderne på togene på strekningene som SJ nå drifter måtte bytte arbeidsgiver, gikk de ned i lønn og fikk endrede arbeidsbetingelser.

Publisert

Renholderne gikk til sak for å få beholde lønns- og arbeidsbetingelsene. Nå har Asker og Bærum tingrett enstemmig gitt dem medhold i kravet, melder FriFagbevegelse.

Renholderne det er snakk om, måtte bytte arbeidsgiver da Elite Service Partner vant anbudet på SJs tog på blant annet Nordlandsbanen.

– Vi er glade for at saken er avklart, og at det gikk vår vei. Samtidig føler jeg at det ikke er Elite burde vært motparten. Det er jo egentlig departementet som burde vært der, sier Wenche Bye, tidligere hovedtillitsvalgt i Trafikkservice, og en av dem som måtte bytte arbeidsgiver.

Hun synes det er rart at det renholderne ikke var omfattet av virksomhetsoverdragelse, mens de andre yrkesgruppene om bord i togene – lokomotivførere og konduktører – beholder sine lønns- og arbeidsbetingelser.

Kilde: Togrenholderne gikk ned mange tusen i lønn – nå jubler Wenche for seier i retten

https://frifagbevegelse.no/njfmagasinet/togrenholderne-gikk-ned-mange-tusen-i-lonn--na-jubler-wenche-for-seier-i-retten-6.158.765849.dd1ea4c8fd

Les også: Togrenholdere går rettens vei for å beholde lønns- og arbeidsvilkår (12/1-21)

https://renholdsnytt.no/2021-anbud-og-konkurranseutsetting-arbeidsrett/togrenholdere-gar-rettens-vei-for-a-beholde-lonns--og-arbeidsvilkar/664572

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS