Den norskutviklede roboten S1 skal kunne gå på ulike flater og dekke inntil 120 kvadratmeter pr. lading.

Norsk­utviklet robot­støv­suger

Firmaet Sømløs har utviklet en robot­støv­suger kalt S1.

Den skal i følge nettstedet tek.no ha høye spesifikasjoner til en pris som skal være lavere enn konkurrentene.

Roboten er nok primært utviklet for konsumentmarkedet. Den har laser- og lidarskanning av omgivelsene, moppefunksjon og et batteri som skal gi mellom halvannen og to timers drift på en lading. En egen stillemodus skal la støvsugeren operere selv om du har behov for stillhet, mens en boostmodus bedre skal suge opp støv på tepper.

Arbeidstid oppgis til 90-120 minutter og roboten kan dekke inntil 120 kvm. Ladetid 5 timer, støvbeholder 0,3 liter, vannbeholder 0,3 liter, HEPA-filter, integrert moppefunksjonalitet og bakkeklaring 1,8 cm. Skal være tilgjengelig i juni, til en pris på 6500 kroner.

Det er forhåndssalg på robotstøvsugeren på cleanroom.no. Samme selskap har også utviklet robotgressklipperen G1, som folkefinansieres / forhåndsselges på startskudd.no med rabatt fram til 2. juni.

Se mer:

«Norsk» robotgressklipper håper å ta nordiske plener med storm
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/RR086W/norsk-robotgressklipper-haper-a-ta-nordiske-plener-med-storm

Nettsiden til Sømløs:
https://www.soemloes.com/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS