Permitteres du etter 1. september 2020, må du raskere må over på dagpenger og får heller ikke lønnskompensasjon fra Nav.
Permitteres du etter 1. september 2020, må du raskere må over på dagpenger og får heller ikke lønnskompensasjon fra Nav.

Taper på nye permit­terings­regler

Arbeidsgivere har fra 1/9 fem dagere kortere lønns­plikt overfor arbeids­takere som permitteres.

Publisert

De nye reglene gjør at permitterte arbeidstakere raskere må over på dagpenger, men uten lønnskompensasjon fra Nav, skriver LO-organet FriFagbevegelse.

Fra 1. september 2020 er reglene:

  • Ansatte som ble permittert 1. september eller etter det, skal ha full lønn fra arbeidsgiveren de ti første dagene av permitteringsperioden. Før koronapandemien var det 15 dager.
  • Deretter er det over på dagpenger – og ingen lønnskompensasjon med full lønn fra Nav. Det taper de permitterte arbeidstakerne mye på, skriver FriFagbevegelse.

Slik ser det ut til at situasjonen for permitterte blir etter nyttår:

  • Tilbake til de lavere dagpengesatsene som gjaldt før koronapandemien.
  • Ti dager full lønn i starten av permitteringen, mot tidligere 15.
  • Tre ventedager uten lønn, før overgang til dagpenger.

Ifølge et regnestykke FF har utført, vil en arbeidstaker med årslønn 450 000 og som permitteres i 100 dager etter 1. januar 2021, tape ialt 21 940 kroner sammenlignet med dagens regler.

Kilde: Arbeidsgiverne tjener på nye permitteringsregler

https://frifagbevegelse.no/nyheter/arbeidsgiverne-tjener-pa-nye-permitteringsregler-6.158.728270.43772fd80b

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS