Den nyutviklede toalettbørsten.
Den nyutviklede toalettbørsten.

Smart toalett­børste

Sanimaid er navnet på en pris­belønt dansk toalett­børste. Gründer og opp­finner Stig Brammer Knudsen står bak den hygieniske toalett­børsten.

Publisert

Børsten har vunnet innovasjonspris for beste rengjøringsprodukt på en internasjonal messe i Chicago, og har også vært nominert til European Hygiene & Cleaning Award.

Egentlig er det feil å kalle Sanimaid for en toalettbørste, for det er ingen børste. Og nettopp det er noe av hemmeligheten bak produktet. Materialet er vannavisende, noe som fører til at det ikke er vanndrypp eller gammelt toalettvann i holderen. Rengjøringshodet skal effektivt gjøre rent etter samme prinsipp som en vindusvisker, med bløte silikonflater. Det sørger for at papir og avføringsrester ikke fester seg til rengjøringshodet, noe som kan være problematisk med tradisjonelle toalettbørster.

Håndtaket består av antibakterielt materiell, og skal ta knekken på 99 prosent av alle bakterier. Det sørger for at smitte og bakterieoverførsel minimeres. Børsten leveres med veggheng, som passer inn over alt.

Gründeren har store forventninger til produktet, og kan fortelle at de i løpet av de tre årene etter lansering har solgt 250 000 toalettbørster til 18 land.

– Sanimaid tilbyr god hygiene, bærekraft samt et flott design til konkurransedyktige priser. Det er også derfor Rigshospitalet i København valgte Sanimaid. Nå er jeg på jakt etter samarbeidspartnere i Norge, forteller Stig Brammer Knudsen, som vil ha en egen stand på Interclean i Amsterdam i november.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS