Hendene er den største enkeltårsaken til spredning av infeksjoner.
Hendene er den største enkeltårsaken til spredning av infeksjoner.

Sprer 80% av alle infeksjoner

Visste du at 80 prosent av alle infeksjoner spres via hendene? Og at du finner samme antall bakterier under én fingernegl som det finnes innbyggere i Sverige?

Publisert

Videre finner du like mange bakterier under en ring som det finnes innbyggere i Europa, og samme antall bakterier under et betent neglebånd som det finnes innbyggere i hele verden. Kilde for opplysningene er «Grunnleggende infeksjonskontroll».

Det hele fremkommer i en brosjyre fra Katrin / Metsä Tissue, som nylig har fått utført spørreundersøkelsen «Toalettrapporten 2020». Formålet med undersøkelsen var å finne ut mer om folks adferd og preferanser på offentlige toaletter.

Fortsatt mange som ikke vasker seg

75 prosent vasker hendene etter toalettbesøk.

Av disse svarer 86 prosent at de vasker hendene med varmt vann. 88 prosent bruker såpe og 81 prosent tørker hendene med papirhåndklær.

Utstyr toalettene med berøringsfrie dispensere med såpe og papir som varer i mange besøk, anbefaler Katrin. Opplys også folk om viktigheten av god håndhygiene.

.

Fortsatt vasker bare 75 prosent av oss hendene etter toalettbesøk.
Fortsatt vasker bare 75 prosent av oss hendene etter toalettbesøk.

.

Viktige for trivsel

Toalettene er viktige på en arbeidsplass. 79 prosent svarer at velholdte toaletter på arbeidsplassen viser at man bryr seg om de ansatte, viser undersøkelsen.

Toalettene er avgjørende for hvilket inntrykk folk får også av spisesteder. 56 prosent kommer ikke tilbake hvis toalettene er utrivelige.

Toalettene spiller en viktig rolle for shopping-opplevelsen. 45 prosent synes at hvis toalettet er velholdt, er de tilbøyelige til å bli værende og handle mer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS