Hygienen kan høynes ved for eksempel å utstyre toalett­rommene med berøringsfrie dispensere med såpe og papir som varer i mange besøk.

1 av 4 vasker ikke hendene etter dobesøk

I dag er Verdens håndvaskedag. En under­søkelse viser at bare 75 prosent av oss vasker hendene etter dobesøk.

Publisert

Dette er ikke greit! 80 prosent av alle infeksjoner spres via hendene. Det opplyser Metsä Tissue, produsenten bak varemerket Katrin, i sammenheng med Verdens håndvaskedag.

«Global Handwashing Day» avholdes den 15. oktober hvert år, og er en internasjonal kampanje for å motivere og påminne om hvor viktig håndhygiene er for oss alle.

Av de 75 prosentene som vasker hendene, vasker 86 prosent hendene med varmt vann, 88 prosent bruker såpe, mens 81 prosent tørker hendene med papirhåndklær. Det viser en undersøkelse blant 500 deltakere utført for Metsä Tissue.

Målet må være å oppnå 100 prosent hygiene, mener selskapet, som anbefaler å utstyre toalettene med berøringsfrie dispensere med såpe og papir som varer i mange besøk, og å opplyse folk om viktigheten av god håndhygiene.

.

80 % av alle infeksjoner spres via hendene.

Du finner:

- samme antall bakterier under én fingernegl som det finnes innbyggere i Sverige

- samme antall bakterier under en ring som det finnes innbyggere i Europa

- samme antall bakterier under et betent neglebånd som det finnes innbyggere i hele verden

Kilde: GRUNNLEGGENDE INFEKSJONSKONTROLL

.

Grafikken nedenfor er laget av Metsä Tissue:

.

Toalett-renholdet kan bety mye for trivelsen hos så vel medarbeidere som kunder.

.

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS