Nilfisks nye robot Liberty SC60 kan også brukes som en sittebil, for eksempel for å lære roboten omrisset av lokalet.

Ny robot fra Nilfisk

Det danske selskapet har i dag lansert en helt ny robot, Liberty SC60. Både den og SC50 kan utstyres med en ultra­fiolett lampe for å desin­fisere gulv­flaten de kjører på.

Publisert

Dagens digitale Nilfisk-seminar om deres nye robot Liberty SC60 ble fulgt med stor interesse, om vi skal dømme etter det store antallet innlogginger.

Nilfisks toppsjef Hans Henrik Lund var blant dem som presenterte den nye roboten, for anledningen på digitalt vis gjennom et webinar.

Mens deres eksisterende robot Liberty SC50 er basert på den manuelt styrte gå-bak-maskinen SC1500, kan roboten SC60 duplisere som en sittebil med børstebredde på 70 cm og driftstid på inntil 5,5 timer.

Selvkjøring fra Brain Corp.

Noe av det mest spennende med SC60 er at Nilfisk for første gang ikke bruker et egenutviklet system for å få til selvkjøringen, men derimot BrainOS fra Brain Corp. Brain OS brukes i roboter fra flere konkurrerende produsenter og skal nå være i bruk i over 10 000 roboter på verdensbasis.

Ifølge webinaret skal avanserte sensorer og flere lag med sikkerhet gjøre selvkjøringen trygg. Roboten skal kunne brukes både i kontrollerte industrielle lokaler og i åpne lokaler med publikum til stede.

SC60 skal også kunne håndtere dynamiske objekter (inventar som flyttes), den skal ikke trenge ikke kostbar infrastruktur eller tilpasning av lokalet, og du skal kunne lagre inntil seks forskjellige renholdsplaner pr. lokasjon.

Ultrafiolett lampe

Nilfisk har også spurt seg selv om hva de kunne gjøre som utstyrsprodusent, for å avhjelpe pandemien. Både SC50 og SC60 kan fås med en kraftig lampe som sender ut UV-C-stråling fra undersiden av roboten. Dette skal bidra til å desinfisere gulvet den kjører på.

Det nye systemet UVGI belyser gulvet med UV-C-lys. Ses her på undersiden av en Liberty SC50.

.

Ellers

Programvare skal kunne oppdateres gjennom mobilnettets 4G eller over trådløst internett.

For priser og leveringstider må lokal leverandør kontaktes.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS