Verktøyet som skal utvikles, skal gjøre det lettere å bedømme risiko når jobben består av flere momenter som i sum kan skade håndledd og armer.

Vil utvikle ergonomi-verktøy

Monotont arbeid sliter på håndledd og armer, enten man jobber i kasse eller med renhold. Nå skal den svenske forskeren Peter Palm ta fram praktiske verktøy for lettere å bedømme risiko ved arbeidet.

Publisert

For å hjelpe arbeidsgivere å bedømme hva som kan skade, skal forskeren Peter Palm ved Uppsala universitet utvikle flere praktiske verktøy, melder bladet Arbetsliv.

Å bestemme risiko er imidlertid vanskelig dersom jobben består av flere momenter som hver for seg ikke utgjør så stor risiko, men som kan gjøre det i sum. Derfor skal det utvikles verktøy som gjør at arbeidsgivere og verneombud lettere kan identifisere og bedømme risiko ved håndintensivt arbeid.

Peter Palm har fått forskningsmidler fra AFA Försäkring for også å utvikle en metode for å måle muskelaktiviteten i underarmen under en hel arbeidsdag.

Kilde: Praktiska verktyg ska minska skador i handleder

https://www.prevent.se/arbetsliv/forskning/20202/praktiska-verktyg-ska-minska-skador-i-handleder/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS